Vrijblijvend gesprek aanvragen
12 april 2020

Hoe verzuim verlagen, 3 tips

Olaff Smit, Arbeidsdeskundige Contact de auteur

Verzuim verlagen staat hoog op de agenda van organisaties. Verzuim is immers een flinke kostenpost. Over hoe verzuim verlaagd kan worden wordt op het internet veel geschreven. In twee blogs beschrijf ik in totaal 8 tips waarmee het organisaties lukt om verzuim te beperken. Daarbij maak ik onderscheid tussen hoe verzuim is te voorkomen en hoe u op de juiste manier met bestaand verzuim kunt omgaan.

Hieronder vindt u 3 tips hoe u op de juiste manier met bestaand verzuim kunt omgaan.

Hoe verzuim verlagen beter lukt:

  1. Zorg voor goed verzuimbeleid met een verzuimprotocol
  2. Zet de juiste verzuimbegeleiding in
  3. Start de re-integratie vanaf de eerste ziektedag

1. Zorg voor goed verzuimbeleid met een verzuimprotocol

Een goed verzuimbeleid levert meer op dan de werkgever erin moet investeren. Met een slim beleid op verzuimmanagement voorkomen werkgevers dat verzuim onnodig lang duurt. In een verzuimbeleid staat hoe uw organisatie omgaat met verzuim. De te volgen stappen bij een ziekmelding en de rechten en verplichtingen van u als werkgever en van uw werknemer.

Een verzuimprotocol is een onderdeel van goed verzuimbeleid. Als de te volgen stappen duidelijk op papier staan kunnen deze gemakkelijk worden gevolgd door alle betrokkenen. In een verzuimprotocol staat bij wie, hoe en wanneer de werknemer zich ziek moet melden en welke stappen nodig zijn bij een ziekmelding.

Meer weten over onze aanpak?

023 529 94 53

Geopend tussen 09:00 - 17:00

Afspraak maken

2. Zet de juiste verzuimbegeleiding in

Goede verzuimbegeleiding is belangrijk voor het beperken van de duur van het verzuim. Het inschakelen van de bedrijfsarts is de eerste stap bij verzuimbegeleiding. De bedrijfsarts maakt bij een ziekmelding binnen 6 weken een probleemanalyse en brengt een advies uit zodat werkgever en werknemer een plan van aanpak (PVA) kunnen schrijven voor de re-integratie. Een casemanager wordt aangewezen om ervoor te zorgen dat alle stappen zorgvuldig en op tijd worden doorlopen. Het inzetten van de bedrijfsarts, het opstellen van een PVA en het aanwijzen van een casemanager zijn verplichtingen uit de Wet verbetering Poortwachter (WVP). Hoewel de bedrijfsarts duidelijk een specialist is met een specifieke opleiding is de casemanager dat niet altijd. In de praktijk wordt voor het casemanagement vaak een leidinggevende of collega aangewezen. In ons blog: ‘Wat doet een casemanager verzuim?’ leest u waarom dit voor goede verzuimbegeleiding meestal niet de beste keus is. Het loont om een externe gespecialiseerde register casemanager in te schakelen. Naast de casemanager en de bedrijfsarts zijn er nog andere experts die u kunt inschakelen bij verzuim. Deze experts zijn vaak in dienst van, of werken samen met een arbodienstverlener. Grootbedrijven hebben deze experts vaak zelf in dienst.

Door de juiste experts op tijd in te schakelen vergroot u de kans op een soepel verzuimbegeleidingsproces en voorkomt u onnodige kosten en frustraties.

Experts die u kunt inschakelen voor goede verzuimbegeleiding zijn:

  • Bedrijfsarts (verplicht)
  • Register Casemanager (zoals met de titel RCCM ® of RCMC ®)
  • Specialist Regie Op Verzuim (CROV ® of ROV ®)
  • Arbeidsdeskundige

U vindt al deze experts soms georganiseerd onder één dak bij een Arbodienstverlener.

Start de re-integratie vanaf de eerste ziektedag

Start de re-integratie vanaf de eerste ziektedag en ga uit van wat uw werknemer nog wel kan, in plaats van wat hij niet kan. Werk nauw samen met uw bedrijfsarts (en/of casemanager) en start zo snel mogelijk met re-integreren. Houd nauw contact met uw werknemer (bel regelmatig op om te vragen hoe het gaat, betrek de werknemer zodra dat gaat weer bij het arbeidsproces) en zorg dat hij op zijn eigen manier kan re-integreren. Kortere werkdagen, een lichter takenpakket? Door met de werknemer te onderzoeken of er aanpassingen gedaan kunnen worden zodat hij kan werken, kan het herstel en de re-integratie worden bevorderd. Hoe sneller iemand weer mee kan draaien, des te beter het voor alle partijen is.

Meer informatie?

Dit zijn de belangrijke tips voor het verlagen van verzuim, die ik in dit artikel wilde bespreken. Wilt u meer informatie of advies over het verminderen van verzuim in uw organisatie? Neem dan contact met mij op.

Enroute heeft diverse verzuimexperts in huis en levert een uitgebreid pakket aan diensten rondom verzuim zoals: casemanagement, verzuimtrainingen, loopbaancoaching, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Als u interesse heeft in onze dienstverlening of er meer over wil weten, neem dan contact met mij op. 
 

Verder lezen?

Lees in mijn andere blog vijf tips om verzuim te voorkomen.

Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2020 Enroute BV
Verzuimadvies
Re-integratie
Outplacement
Loopbaanadvies
Duurzame inzetbaarheid
Over Enroute
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo