Subsidiescan
Gemorst Geld

Op basis van no cure no pay

 

 

Subsidiescan

Wetgeving op het gebied van sociale zekerheid is ingewikkeld en verandert snel. De afgelopen jaren heeft de overheid diverse stimuleringsregelingen geïntroduceerd om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Veel regelingen kunnen de werkgeverslasten aanzienlijk verlichten, maar worden vaak niet benut omdat ze voor veel werkgevers (te) ingewikkeld zijn. Daardoor lopen werkgevers veel geld mis.

Enroute ziet regelmatig dat werkgevers te veel premie afdragen of subsidiemogelijkheden niet of onvolledig benutten. Als expert op het gebied van sociale zekerheid kunnen wij achteraf (met terugwerkende kracht tot 5 jaar) onderzoeken of u geld bent misgelopen. Door middel van een zogenaamde subsidiescan (ofwel premiescan) op uw personeels- en salarisadministratie beoordelen wij de juistheid van de premieafdrachten aan de belastingdienst.

Aandachtsgebieden subsidiescan

Ons onderzoek is gericht op vijf onderzoeksvelden:

  1. Onbenutte subsidiegelden
  2. Looncompensatie vanuit het UWV
  3. Premieafdrachten werknemersverzekeringen
  4. Afdrachtvermindering onderwijs & Subsidie praktijkleren
  5. Participatiewet

Meer informatie hierover vindt u op onze pagina Premiescan.

Kosten en terugvordering fiscus

Wij voeren de subsidiescan voor u uit op basis van no cure no pay. Levert het niets op? Dan kost het u ook niets. Alleen als u geld kan besparen, brengen wij een vergoeding in rekening (percentage van terugvordering en besparingen). De terugvordering bij de fiscus kan Enroute ook voor u verzorgen.

Werkwijze subsidiescan

Voor het uitvoeren van de subsidiescan werken wij met een vragenlijst. Ook moeten wij kunnen beschikken over de gegevens van uw salarisadministraties van de jaren die wij analyseren. De overzichten die wij nodig hebben, vragen we bij u op, nadat we samen de te controleren onderdelen hebben vastgesteld. Als expert nemen wij het hele traject van dossiervorming voor onze rekening. Wij leveren een eindrapport op dat volledig voldoet aan alle wet- en regelgeving. Zo heeft u geen omkijken naar het opvragen en opmaken van de benodigde bewijslast. Ons dossier kunt u rechtstreeks in de personeelsadministratie bewaren.

Meer weten over onze subsidiescan?  

Wilt u meer weten over de subsidiescan en onze dienstverlening hierbij? Lees dan verder op onze premiescan pagina of download de brochure. Vragen of interesse? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wist u dat van de vele stimulerings- en compensatieregelingen er gemiddeld door een werkgever maar 65% wordt benut? In euro's betekent dit dat werkgevers veelal 1% van hun loonsom laat "liggen".

Lees ook mijn Blog: De voordelen van de no-riskpolis

Jurre Spanjaard, Finance & HRM consulent


Te veel premie betaald? Lees alles over
uw rechten in onze gratis brochure.

Download gratis brochure

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Ontwikkeling
Loopbaanadvies
Outplacement
Re-integratie
Subsidiescan
Over Enroute
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo