Vrijblijvend gesprek aanvragen


Aan de slag met
loopbaanadvies

Studiekeuze begeleiding

 

Studiekeuze

Het maken van een studiekeuze – nog voor of tijdens je werkende bestaan – is een belangrijk moment. Dit heeft immers veel invloed op je loopbaan. Die keuze moet bij je passen, maar hoe weet je of dat zo is? Dat zijn soms lastige vragen. Daarom geeft ons loopbaanadviesbureau ook advies over studiekeuze aan jongeren en (jonge) professionals. 

Groot belang van goede studiekeuze

Scholieren moeten al op jonge leeftijd een studiekeuze maken. Terwijl ze op die leeftijd vaak eigenlijk nog zoeken naar zichzelf en wat zij (later) willen. Hoe maak je dan de juiste keuze. Want een goede keuze kan veel tijd, geld en zorgen schelen. Wie een studie kiest die past bij je persoonlijkheid en interesses heeft volgens uiteenlopende onderzoeken ook meer kans op succesvol afronden van de studie, hogere cijfers, meer plezier, tevredenheid en succes in de latere carrière.

Studieadvies bij Enroute

Ons bureau voor loopbaanadvies helpt scholieren en (jonge) professionals bij het maken van de juiste keuze. Een opleiding moet daarvoor passen bij iemands persoonlijkheid, capaciteiten, interesses, waarden en behoeften. Bij ons begint een traject altijd met een vrijblijvende intake (bij scholieren vaak samen met een of beide ouders). Daarna helpt onze ervaren coach een persoonlijke profiel opstellen rond vragen zoals: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? We kijken waar iemand energie van krijgt, enthousiast van wordt, goed in is en in welke omgeving hij of zij zich het beste voelt.

Zelf kiezen met ons advies

Daarna kijken we welke opleidingen daar het best bij passen, ook op langere termijn. Waar wil iemand dan werken? In wat voor omgeving? Hoe zijn de kansen op de arbeidsmarkt? Al die elementen komen aan bod. Ook wordt een beroepentest gemaakt, die we naast alle uitkomsten leggen en bespreken. Enroute geeft advies en toont de mogelijkheden, maar iedere deelnemen maakt zelf de uiteindelijke studiekeuze.

Hoelang duurt een studiekeuzetraject?

Een studiekeuzetraject bij ons loopbaanbureau duurt meestal twee of drie sessies (exclusief afrondend gesprek), in een periode van enkele maanden. Daarbij krijgt een deelnemer ook toegang tot de online Keuzegids voor zijn/haar niveau. Hierin staan alle opleidingen per vakgebied. Dit is de enige echt onafhankelijke consumentengids die opleidingen beoordeelt en vergelijkt.

Je kunt voor studieadvies kiezen uit 2 pakketten:

Quick Scan

Oriënterend gesprek
2 sessies
Geen beroepskeuzetest
Afrondend gesprek
Kosten: € 495,-

Meer informatie

Quick scan studiekeuze

Dit korte traject is handig als je ongeveer weet wat je wilt studeren, maar twijfelt tussen een of meerdere studies of studiesteden. Of je overweegt misschien een tussenjaar te nemen, maar dat wil je dan wel nuttig en relevant invullen. Of misschien weet je juist goed wat je wilt studeren, maar moet je een motivatiebrief of opdracht maken? Samen met een coach onderzoek je jouw drijfveren, motivatie en belangrijke vragen. Zo krijg je inzicht in jezelf en je drijfveren en leer je beter kiezen en je studiekeuze onderbouwen.

Dit traject is vooral gericht op:

  • Twijfelaars die willen sparren met een professionele loopbaancoach.
  • Jongeren die weten wat ze willen, maar nog niet hoe ze een goede motivatie moeten schrijven.
Traject aanvragen
Meest gekozen

Meer informatie

Keuzetraject

Oriënterend gesprek
3 sessies
Beroepskeuzetest
Overzicht van studies in keuzegids
Afrondend gesprek
Kosten: € 995,-

Meer informatie

Volledig traject voor studiekeuze

Dit volledige pakket is bedoeld voor mensen die nog (haast) geen flauw idee hebben van wat ze gaan studeren. Je vindt alles leuk of juist helemaal niets. Samen met een professionele loopbaancoach ga je doelgericht aan de slag om te ontdekken welke studie het best aansluit bij wie je bent, waar je goed in bent, wat je wilt en wat jou motiveert. In dit traject krijg je inzicht in jezelf, welke studies er zijn en wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn. Je leert hierbij zelf goed kiezen.

Dit traject is vooral gericht op:

  • Mensen die nog geen idee hebben van welke studie ze moeten kiezen.
Traject aanvragen

Meer weten over onze hulp bij studiekeuze?

Wilt u meer weten over onze hulp bij het kiezen van de juiste studie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wie een studie kiest die past bij je persoonlijkheid en interesses heeft volgens uiteenlopende onderzoeken ook meer kans op succesvol afronden van de studie, hogere cijfers, meer plezier, tevredenheid en succes in de latere carrière. Die keuze moet bij je passen, maar hoe weet je of dat zo is?

Claire Recourt, Coach & trainer

Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2021 Enroute BV
Verzuimadvies
Re-integratie
Outplacement
Loopbaanadvies
Duurzame inzetbaarheid
Over Enroute
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo