Verzuim
Voorkom en beperk verzuim en onnodige en onbekende kosten.
Maak werk van verzuim
Waar mensen werken, kan ziekteverzuim ontstaan. Dat is vervelend voor werknemer en werkgever. Vaak kunnen mensen hun werk binnen twee weken weer hervatten. Als het langer duurt, start een ingewikkelder en vaak kostbaar traject.
Ontdek onze verfrissende aanpak
Kan uw verzuimaanpak beter? Dat is prettig voor iedereen: uw organisatie, werknemers én leidinggevenden. Wij bieden een onderscheidende aanpak om dit te realiseren en iedereen de juiste ondersteuning te geven. Deze samenwerking geeft iedereen een duidelijke rol. Gericht op adequate verzuimbegeleiding en preventie. Zo maken wij verzuimbegeleiding weer overzichtelijk en doelgericht. Vanuit het besef dat casemanagement een vak is. Met persoonlijke aandacht als het beste medicijn voor een verantwoorde terugkeer naar werk. Hiervoor zorgen wij met onze kennis en bijna 30 jaar praktijkervaring.
Als verzuimpartner geven wij organisaties grip op verzuim. Op afroep in complexe dossiers of structureel als partner.
De keuze om ERD te zijn, levert meer regie op maar het zorgt ook voor extra wettelijke verplichtingen.
Langer, gezond en met plezier inzetbaar. Nu en in de toekomst. Daar plukt iedereen de vruchten van.
Verzuimmanagement
De gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid kunnen groot zijn. In de wet is namelijk geregeld dat werkgevers tot twaalf jaar lang opdraaien voor de kosten van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat geldt bij ziekte en arbeidsongeschiktheid bij deze werkgeversrisico’s:
- Loondoorbetaling bij ziekte (eerste 2 jaar)
- Doorbelasting ziektewetuitkering (eerste 2 jaar)
- Doorbelasting arbeidsongeschiktheidsuitkering (resterende 10 jaar)
12-jaarsverantwoordelijkheid
- Loondoorbetaling bij ziekte
In het proces van ziekmelding tot aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsuitkering worden een aantal stappen vanaf de ziekmelding tot 2 jaar arbeidsongeschiktheid doorlopen. De casemanager verzuim speelt een coördinerende rol in deze stappen om het dossier ‘poortwachterproof’ te krijgen en de verzuimende werknemer de juiste (re-integratie) begeleiding te bieden. - Ziektewet casemanagement
De ziektewet eigenrisicodrager is verantwoordelijk voor een actieve begeleiding van arbeidsongeschikte werknemers die ziek uit dienst gaan. De casemanager ziektewet zorgt voor een adequate begeleiding en schadelastbeheersing. Wanneer u eigenrisicodrager bent voor de ziektewet (ZW), kunt u op ieder moment gebruikmaken van onze casemanagers ERD. - WGA casemanagement
Voor de WGA eigenrisicodrager is de WGA-instroom een zeer grote kostenpost, een post die maar liefst 10 jaar aanhoudt na de WGA-instroom. Deze (ex-) medewerkers met een WGA-uitkering vragen dan ook om extra aandacht. De casemanager WIA zorgt voor een adequate begeleiding en schadelastbeheersing. Wanneer u eigenrisicodrager bent voor de WIA, kunt u op ieder moment gebruikmaken van onze casemanagers (ERD).
Waarom Enroute?
Enroute is een full-service verzuim en re-integratiespecialist. Bij ons vindt u alle voordelen van een compact bureau (korte lijnen, persoonlijk en proactief) met hoge deskundigheid en veel ervaring (sinds 1996). Wij werken altijd met grote betrokkenheid, daadkracht en veel aandacht voor maatwerk, persoonlijk contact en individuele behoeften. Zo zorgen wij bij onze klanten voor het voorkomen van verzuim(kosten) en het vergroten van inzetbaarheid. Dit doen wij met een eigen team van specialisten, zoals casemanagers, arbeidsdeskundigen, re-integratiecoaches, verzuimcoaches en adviseurs op het gebied van (duurzame) inzetbaarheid.
Meer weten over onze aanpak?
Neem contact met ons op.