Werkwijze outplacementtraject

Outplacement is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten, interesses en kenmerken. Enroute laat een outplacementtraject daarop aansluiten met persoonlijk maatwerk door een gediplomeerde loopbaancoach die een cliënt van A tot Z begeleidt. Door ons maatwerk is geen outplacementtraject bij ons hetzelfde. Wel kent ieder outplacementtraject een aantal vaste principes en fases. Onderstaand krijgt u een korte indruk van onze aanpak. 

 

1. Kennismaking

Het kennismakingsgesprek betreft een verkennend gesprek om een juiste inventarisatie te maken van uw wensen en mogelijkheden. Het kennismakingsgesprek is tevens bedoeld om kennis te maken met uw persoonlijke loopbaancoach die gedurende het gehele traject uw vaste aanspreekpunt is.

Modules
 • Verandering

  Verandering
  Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat is de geschiktste weg naar je doel?

   

 • Wie ben ik?

  Wie ben ik?
  Inzicht in wie je bent, hoe je over jezelf denkt en hoe anderen over je denken.

   

 • Wat kan ik?

  Wat kan ik?
  Je gaat op zoek naar wat je goed kunt en waar jouw grenzen liggen.

   

 • Wat wil ik?

  Wat wil ik?
  Hoe ziet de ‘juiste werkplek’ eruit?

   

 • Beroepenoriëntatie

  Beroepenoriëntatie
  Je krijgt ondersteuning bij het maken van een realistische (passende) beroepskeuze.

   

2. Zelfonderzoek

Een medewerker wordt in deze fase (meer) bewust gemaakt van zijn eigen kracht, mogelijkheden en kwaliteiten. Een leuke baan begint immers bij jezelf! Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden? Die vragen komen aan bod tijdens gesprekken met de loopbaancoach en het maken van opdrachten. Tijdens het zelfonderzoek worden ook loopbaantesten afgenomen.

Modules
 • Curriculum Vitae

  Curriculum Vitae
  Je CV is je visitekaartje. Je leert een representatieve CV schrijven.

   

 • Solliciteren

  Solliciteren
  Solliciteren is een vaardigheid wat aan te leren is. Je wordt wegwijs gemaakt in alle elementen die bij het solliciteren een rol spelen.

   

 • Sollicitatiegesprek

  Sollicitatiegesprek
  Een belangrijk gesprek waar veel van afhangt. Een gedegen voorbereiding vergroot je kans. Je wordt intensief getraind in de verschillende sollicitatiegesprekken.

   

3. Solliciteren

Daarna staat het solliciteren en benaderen van werkgevers centraal. Een medewerker krijgt informatie over de arbeidsmarkt, schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een CV en het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook leert hij effectief netwerken en gebruikmaken van sociale media. Onze vaste loopbaancoach zorgt tijdens het sollicitatieproces voor sturing en ondersteuning.

Modules
 • Jobdigger

  Jobdigger
  Jobdigger is onze tool om vacatures aan kandidaten te koppelen.

   

 • Online media

  Online media
  Online media worden al jaren gebruikt in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

   

 • Netwerken

  Netwerken
  Netwerken zijn van groot belang in de zoektocht naar een nieuwe baan.

   

4. Banenjacht

Voor de banenjacht maakt de medewerker kennis met onze eigen vacaturezoekmachine (Jobdigger). Dit handige hulpmiddel verzamelt alle gepubliceerde vacatures van diverse banensites en werkgevers. Dat bespaart tijd die nu besteed kan worden om kwalitatief te solliciteren. Onze trajectbegeleider helpt daarbij met het beoordelen van vacatures, jobhunting, vinden van ‘verborgen vacatures’ (zonder openbare publicatie) en het benaderen van werkgevers die passen bij het eigen zoekprofiel. Deze fase wordt ook ondersteund door een jobhunter die actief helpt zoeken tijdens de banenjacht.

5. Nazorg

Zodra een baan is gevonden, start de nazorg. Onze persoonlijke loopbaancoach blijft persoonlijk contact houden met de medewerker om de continuïteit van de plaatsing te waarborgen. Vaak gebeurt dit per telefoon of e-mail. Dat is vaak het best te combineren met het nieuwe werk.

  Lees alles over onze aanpak bij outplacement en
  download onze gratis flyer.

  Download de gratis flyer

  Waarom een outplacementtraject bij Enroute?

  Als u kiest voor een outplacementtraject bij Enroute dan kiest u voor begeleiding, advies en ondersteuning met een persoonlijke, individuele aanpak. Altijd afgestemd op de eigen behoeften en mogelijkheden van een werknemer. Vanaf de start krijgt iedere werknemer een eigen gediplomeerde loopbaancoach die in alle fases van het traject zorgt voor advies en ondersteuning. Alles is daarbij gericht op een snelle en resultaatgerichte aanpak om een geschikte nieuwe werkomgeving te vinden.

  Tijdens de kennismaking wordt gekeken welke interventies en ondersteuning nodig zijn. Daarvoor zijn ook verschillende (persoonlijke) trainingen beschikbaar. Door onze kennis en jarenlange ervaring kennen wij de juiste routes op de arbeidsmarkt. Een jobhunter helpt bij de banenjacht en door ons uitgebreide netwerk van werkgevers en ons handige eigen vacaturezoeksysteem vergroten we de kans op snel én duurzaam succes aanzienlijk.

  Enroute biedt u:

  1. Een korte doorlooptijd en een persoonlijke benadering door deskundige adviseurs
  2. Snelheid, daadkracht en duidelijkheid
  3. Individuele begeleiding door één vaste gediplomeerde loopbaancoach
  4. Professionele tests (o.a. beroepskeuze, talent- en competentietest)
  5. Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
  6. Tweewekelijks live contact met de vaste trajectbegeleider
  7. Ondersteuning van een jobhunter tijdens banenjacht
  8. Een spreeklocatie in uw eigen regio
  9. 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine

  Wilt u meer weten over
  onze aanpak bij outplacement?

  Bel me terug Gratis offerte

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  © 2022 Enroute B.V.
  Website door VNK media en Daan Schaart