Outplacementtraject

Wilt u een vertrekkende werknemer Outplacement aanbieden? Bij Enroute kiest u voor een persoonlijke benadering met een grote kans op succes.

Vrijblijvend gesprek

 

Van werk naar werk

Gratis offerte

Outplacementbureau Enroute biedt outplacementtrajecten voor individuen en groepen. Sinds 1996 begeleiden wij werkgevers en werknemers. Naast Outplacement bieden we ook andere diensten, waaronder re-integratietrajecten, coaching op maat, loopbaanadvies en verzuimtraining.

Outplacement aanbieden?

Bij Enroute kiest u voor een persoonlijke benadering met een grote kans op succes. Uw werknemer krijgt direct vanaf de start een eigen loopbaancoach toegewezen. Door de kennis en ervaring die wij in huis hebben kennen wij de beste route naar een nieuwe passende baan. Bovendien zetten wij een professioneel instrumentarium in met diverse tests (beroepskeuze, talenten, competenties, arbeidsmarktkansen) en een geavanceerde vacaturezoekmachine. Tijdens de banenjacht biedt onze jobhunter extra ondersteuning. Uw werknemer kan vooraf vrijblijvend kennismaken.

Hoe verloopt een Outplacementtraject bij Enroute?

Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, interesses en kenmerken. Enroute laat een outplacementtraject daarop aansluiten met persoonlijk maatwerk door een loopbaancoach. Elk outplacementtraject kent een aantal vaste principes en fases. Na de kennismaking wordt gestart met een uitgebreid zelfonderzoek waarin de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ centraal staan. Vervolgens wordt op een effectieve manier het sollicitatieproces en de bannenjacht ingezet. Na afloop van het traject blijven wij nog enkele maanden beschikbaar voor nazorg, bijvoorbeeld om de kandidaat te ondersteunen in de proeftijd. Zo bevorderen wij de duurzaamheid van de plaatsing.

Bekijk voor een uitgebreide omschrijving van de fases van een Outplacementtraject op de pagina over onze werkwijze.

Lees alles over onze aanpak bij outplacement en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Voordelen van Outplacement voor de werkgever

Met een Outplacementtraject geeft u uw werknemer de mogelijkheid zich effectief te richten op zijn of haar toekomst. Hiermee helpt u hem of haar het dienstverband op een prettige manier af te sluiten en geeft u invulling aan ‘goed werkgeverschap’. Een Outplacementtraject draagt hierdoor ook bij aan het positieve imago van uw organisatie. Zodra de begeleiding naar ander werk is gestart krijgt de werknemer vaak al goede moed en dat helpt bij de laatste loodjes van het eindigende dienstverband.

Veel gestelde vragen van werkgevers over Outplacement

Heeft u een vraag? Bekijk hieronder de antwoorden op onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

 

Wanneer krijg je als werkgever met Outplacement te maken?

Een Outplacementtraject zet je in voor werknemers die hun baan (dreigen te) verliezen, ter ondersteuning van de zoektocht naar een nieuwe baan. 

Wanneer bied je medewerkers Outplacement aan?

Een Outplacementtraject wordt aangeboden bij ontslag, ter ondersteuning van de zoektocht naar nieuw werk. Een Outplacementtraject beperkt de negatieve gevolgen van ontslag doordat u de werknemer op weg helpt naar een nieuw begin.

Is Outplacement verplicht bij ontslag?

Outplacement aanbieden is niet verplicht maar wordt wel gezien als goed werkgeverschap. Ook de medewerker is niet verplicht om een Outplacementtraject te volgen. 

Wat zijn de kosten van Outplacement voor de werkgever?

In veel gevallen zult u er als werkgever voor kiezen om het outplacementtraject voor de werknemer te betalen. De kosten verschillen per traject en zijn afhankelijk van de inzet die nodig en/of gewenst is. Wilt u een indicatie van de kosten? Afhankelijk van de looptijd van het traject kost Outplacement zo’n € 3.000,- tot € 5.000. Ook kan de werknemer zijn of haar transitievergoeding inzetten om het Outplacementtraject te bekostigen. Is het budget wat kleiner? Dan kan ook gekozen voor een korter loopbaanadviestraject

Wie betaalt Outplacement bij ontslag?

In veel gevallen zal de werkgever het outplacementtraject betalen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door hierover een afspraak op te nemen in de beëindigingsovereenkomst. Ook kan de werknemer de transitievergoeding gebruiken om het Outplacementtraject te bekostigen. Lees ook onze pagina met veel gestelde vragen (FAQ) over de transitievergoeding.

Hoe wordt de transitievergoeding ingezet voor Outplacement?

Bij ontslag krijgen werknemers een financiële vergoeding. Deze transitievergoeding kan ingezet worden voor scholing of een Outplacementtraject, om de overgang naar nieuw werk gemakkelijker te maken. Werknemers hebben recht op een transitievergoeding als het initiatief voor beëindiging van het dienstverband bij de werkgever ligt. Lees ook onze pagina met veel gestelde vragen (FAQ) over de transitievergoeding.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of onze aanpak voor een succesvol outplacement traject? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wilt u advies over outplacement?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart