Outplacement op maat

Heeft u te maken met (dreigend) ontslag? Vaak komt u dan in aanmerking voor een outplacementtraject. Uw vaste loopbaancoach van Enroute begeleidt u bij het hele traject als uw coach en vraagbaak.

Vrijblijvend gesprek

 

Van werk naar werk

Met een outplacementtraject van Enroute kiest u voor een persoonlijke benadering en een individuele aanpak. Vanaf de start krijgt u een persoonlijke loopbaancoach als vaste begeleider. Tijdens het maatwerktraject worden verschillende hulpmiddelen en interventies benut om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Outplacementbureau Enroute

Enroute is een outplacementbureau in de Randstad. Sinds 1996 ondersteunen wij als fullservicebureau werkgevers en werknemers met uiteenlopende diensten voor outplacement. Van groepsoutplacement tot loopbaanadvies

Outplacement voor werknemers

Heeft u als werknemer te maken met (dreigend) ontslag? Vaak komt u dan in aanmerking voor een outplacementtraject. Uw vaste loopbaancoach van Enroute begeleidt u bij het hele traject als uw coach en vraagbaak. Hij of zij zoekt samen met u nieuw werk en een werkomgeving die bij u past. Daarbij kan Enroute diverse hulpmiddelen inzetten om een snelle en duurzame bemiddeling mogelijk te maken. Bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding of een sollicitatietraining. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons direct weten.

Outplacement voor werkgevers

Heeft u als werkgever een werknemer die u gedwongen moet ontslaan, maar vanuit goed werkgeverschap wel ondersteuning wilt bieden bij het vinden van een nieuwe baan? Met een outplacementtraject van Enroute kunt u de gevolgen van ontslag voor een werknemer beperken en een passende nieuwe kans bieden.

Lees alles over onze aanpak bij outplacement en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Transitievergoeding voor outplacementtraject

Bij ontslag krijgen werknemers sinds 1 juli 2015 een financiële vergoeding. Deze zogeheten transitievergoeding kan de medewerker gebruiken voor scholing of een outplacementtraject om de overstap naar nieuw werk gemakkelijker te maken. Voorwaarde voor de vergoeding is dat de werknemer 2 jaar of langer in dienst is geweest bij de werkgever. Ook moet het initiatief voor beëindiging van het dienstverband bij de werkgever liggen. Dit geldt voor vaste en tijdelijke medewerkers.

Weer aan de slag met Enroute

Wie kiest voor begeleiding, advies en ondersteuning van Enroute kiest voor een persoonlijke, individuele aanpak afgestemd op de eigen behoeften en mogelijkheden. Vanaf de start krijgt iedere werknemer een eigen loopbaancoach die in alle fases van het traject zorgt voor advies en ondersteuning. Alles is daarbij gericht op een snelle en resultaatgerichte aanpak om een geschikte nieuwe werkomgeving te vinden.

Tijdens het intakegesprek wordt gekeken welke interventies en ondersteuning nodig zijn. Daarvoor worden carrièrewensen, talenten, competenties en kwaliteiten goed in beeld gebracht. Ook zijn er verschillende (persoonlijke) trainingen beschikbaar. Door onze kennis en jarenlange ervaring kennen wij de juiste routes op de arbeidsmarkt. Ook ons uitgebreide netwerk van jobhunters en ons handige vacaturezoeksysteem vergroten de kans op een snel en duurzaam succes aanzienlijk.

Waarom een outplacement bij Enroute?

 1. Korte doorlooptijd, persoonlijke benadering en deskundige adviseurs
 2. Snelheid, daadkracht en duidelijkheid staan bij ons voorop
 3. Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
 4. Individuele begeleiding door één vaste trajectbegeleider
 5. Professioneel testinstrumentarium (o.a. beroepskeuze, talententest, competentietest)
 6. Tweewekelijks echt contact met de vaste trajectbegeleider
 7. Ondersteuning van een jobhunter tijdens banenjacht
 8. Spreeklocatie in de eigen regio
 9. 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine

Meer weten over outplacement?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of onze aanpak voor een succesvol outplacement traject? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze werkwijze bij outplacement

Outplacement is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten en interesses. Om een outplacement traject te laten aansluiten op uw persoonlijke kenmerken, is maatwerk dan ook een vereiste. Maar hoewel geen traject hetzelfde is, gelden er wel bepaalde standaardprincipes en een standaard fasering. Onderstaand geven wij u een indruk van onze werkwijze bij een outplacement traject.

1. Kennismaking

Het kennismakingsgesprek betreft een verkennend gesprek om een juiste inventarisatie te maken van uw wensen en mogelijkheden. Het kennismakingsgesprek is tevens bedoeld om kennis te maken met uw persoonlijke loopbaancoach die gedurende het gehele traject uw vaste aanspreekpunt is.

Modules
 • Verandering

  Verandering
  Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat is de geschiktste weg naar je doel?

   

 • Wie ben ik?

  Wie ben ik?
  Inzicht in wie je bent, hoe je over jezelf denkt en hoe anderen over je denken.

   

 • Wat kan ik?

  Wat kan ik?
  Je gaat op zoek naar wat je goed kunt en waar jouw grenzen liggen.

   

 • Wat wil ik?

  Wat wil ik?
  Hoe ziet de ‘juiste werkplek’ eruit?

   

 • BeroepenoriĆ«ntatie

  Beroepenoriëntatie
  Je krijgt ondersteuning bij het maken van een realistische (passende) beroepskeuze.

   

2. Zelfonderzoek

Het zelfonderzoek kent als doel om u bewust te maken van uw eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden. Een leuke baan begint immers bij jezelf! Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden?

Met gerichte coach gesprekken en opdrachten ontdekt u waar uw kracht ligt. Tevens leert u uw eigen drijfveren en mogelijkheden te ontdekken. Tijdens het zelfonderzoek worden ook de nodige loopbaantesten afgenomen.

Modules
 • Curriculum Vitae

  Curriculum Vitae
  Je CV is je visitekaartje. Je leert een representatieve CV schrijven.

   

 • Solliciteren

  Solliciteren
  Solliciteren is een vaardigheid wat aan te leren is. Je wordt wegwijs gemaakt in alle elementen die bij het solliciteren een rol spelen.

   

 • Sollicitatiegesprek

  Sollicitatiegesprek
  Een belangrijk gesprek waar veel van afhangt. Een gedegen voorbereiding vergroot je kans. Je wordt intensief getraind in de verschillende sollicitatiegesprekken.

   

3. Solliciteren

Tijdens deze fase staat het solliciteren centraal. U wordt getraind in het zelfstandig solliciteren op passende vacatures en bij het benaderen van potentiële werkgevers. U krijgt informatie over de arbeidsmarkt, leert een representatieve CV en sollicitatiebrief schrijven en u wordt getraind in het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarnaast leert u effectief te netwerken en wordt getraind in het solliciteren via social media.

Modules
 • Jobdigger

  Jobdigger
  Jobdigger is onze tool om vacatures aan kandidaten te koppelen.

   

 • Online media

  Online media
  Online media worden al jaren gebruikt in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

   

 • Netwerken

  Netwerken
  Netwerken zijn van groot belang in de zoektocht naar een nieuwe baan.

   

4. Banenjacht

Tijdens de banenjacht maakt u kennis met onze vacaturezoekmachine (Jobdigger). Jobdigger verzamelt alle gepubliceerde vacatures van diverse werkgevers en banensites. U hoeft dus niet meer alle vacature sites af te speuren naar geschikte vacatures. Naast de aandacht voor de gepubliceerde vacatures heeft uw coach een rol in het vinden van de zogenaamde verborgen vacatures, het doen van jobhunting en het benaderen van werkgevers die passen bij uw zoekprofiel.

5. Nazorg

Het traject wordt formeel beëindigd maar uw coach zal gedurende de proeftijd contact met u blijven onderhouden om de voortgang en continuïteit van de plaatsing te waarborgen. In verband met de nieuwe werkzaamheden is het contact veelal via telefoon of email.

  Re-integratie, outplacement,
  loopbaanadvies of een subsidiescan?

  Bel me terug Gratis offerte

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  © 2022 Enroute B.V.
  Website door VNK media en Daan Schaart