Van 'Dit is het' naar 'alles is mogelijk'

Marielle Knol

"Wat kan ik doen?", was de grote vraag waar ik mee rondliep.

Voordat Mariëlle met Enroute in aanraking kwam, had ze nog nooit buiten het onderwijs gewerkt. Na een burn-out en arbeidskundig onderzoek werd helder dat de mogelijkheden bij haar werkgever en het onderwijs beperkt waren. Ze startte met een re-integratie spoor 2 traject.

 
Naam:  Marielle KnolWat:  Re-integratietrajectBij:  Maaike de RuigDuur:  9 maandenTraject:  Spoor 2Gesproken:  4 september 2021

“Spannend & Verwachtingsvol was hoe ik er naar keek. Ik wist dat ik iets anders wilde, maar wat kan ik dan? Welke mogelijkheden zijn er?”

Ik vond het super fijn dat het re-integratietraject werd aangeboden vanuit mijn werkgever. Tegelijkertijd vond ik het spannend, want ik wist niet goed wat me te wachten stond en het onderwijs is wat me bekend was. Daar lag mijn zekerheid.

Het eerste contact was al direct prettig. Het contact via email en telefoon was heel open. Na het eerste gesprek was er ook meteen het idee “ja, hier kom ik verder mee”.

 

Kan je vertellen hoe het traject er voor jou uit zag?

We hebben een heel proces doorgelopen met veel persoonlijke begeleiding en een aantal trainingen die ik volgde bij Enroute. De training “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik” heeft me goed geholpen en me geleerd mezelf centraal te stellen en inzichten gegeven.
   
Ik heb ook een sollicitatietraining gevolgd en dit gaf me houvast en zekerheid. Eerst dacht ik van; help, samen met anderen in een training? Moet dat? Maar het heeft me echt veel gebracht. Vooral concrete handvatten, praktische tips en tools, die ik meenam in mijn gesprekken. Ook fijn is het dat je werkboeken thuisgestuurd krijgt. En alles kan nalezen om er daarna weer met je coach over verder te praten.

 

Wat heeft coaching bij Enroute jou gebracht?
Hoe kijk je er op terug?

Vooropstaand is de flexibiliteit van Maaike. Ze is heel erg meedenkend en ik kon altijd met haar overleggen. Haar laten meelezen met mijn brieven en CV, het oefenen van sollicitatiegesprekken en vacatures doorspreken op haalbaarheid. Maaike is heel benaderbaar. Dat heb ik als heel prettig ervaren en enorm gewaardeerd. Ook vond ik het fijn dat we elkaar live konden zien. Dat is voor mij prettiger dan via een scherm.

Het eerste contact was al direct prettig. Het contact via email en telefoon was heel open. Na het eerste gesprek was er ook meteen het idee “ja, hier kom ik verder mee”.

Maaike stimuleerde en stemde continue af op wat bij mij past. Soms beter dan dat je zelf doorheb. Ik ben iemand die heel erg twijfelt en dat maakte me onzeker. Maaike liet me inzien die onzekerheid er mag zijn, waardoor het me niet langer in de weg zit.

Maaike komt uit ook uit het onderwijs en dat voelde heel fijn en begrepen. Ze snapte waar ik vandaan kwam. Ik heb 3 sollicitatiegesprekken uitgebreid met haar kunnen voorbereiden. Ik heb al mijn vragen bij haar neergelegd. Over salaris, arbeidsvoorwaarden, medische achtergrond. Wat is goed om te noemen en wat niet? Wat is tactisch om te doen? Uiteindelijk heeft dit geleid tot een nieuwe baan!

Je gaat samen een proces in en het is heel fijn dat er iemand naast je staat, overzicht heeft en weet welke stappen je kan nemen. De mogelijkheid te hebben alles te overleggen met iemand die verstand van zaken heeft, dat geeft vertrouwen. Ook werkten we aan mijn mindset. Ze leerde me “als dit het niet is, dan kan het ook anders”. Ik durfde breder te kijken.

 

Is er nog meer veranderd qua werk?

Het is een proces waar ik nog middenin zit. Ik start binnenkort met een
nieuwe baan. Wat ik nu weet is; de wereld is vele vele malen groter dan het onderwijs. Als je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van mensen dan kan dat op zoveel manieren. Dat is wat Maaike en het re-integratietraject bij Enroute me heeft laten inzien. Het leven hangt niet af van deze of een andere baan. Als dit het niet is dan is er nog zoveel meer.

 

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Dan zou ik zeggen; De wereld is groter dan de wereld waar je nu in zit. Ga de uitdaging aan. En bij Enroute zit je op de juiste plek!

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2023 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart