Stap voor stap en op gevoel naar dé droombaan

Susan

Susan (42) werkt lange tijd bij mediabureaus als communicatiemedewerker en
mediaplanner. Ze dacht eerst dat ze hierin verder wilde tot ze ontdekte dat dit niet zo was. Maar wat dan wel? Zo begon een zoektocht. Tijdens een Werkfit traject bij Enroute ontdekte ze samen met re-integratiecoach Maaike de Ruig wat ze écht wilde en hoe ze dit kon realiseren. Vooral door dichtbij zichzelf te blijven. Sinds juni 2022 werkt Susan nu twee dagen per week als kassamedewerker bij het Teylers Museum. Het museum van de verwondering in haar woonplaats Haarlem. “Dit is voor mij de perfecte baan, maar zonder Enroute was ik hier denk ik niet gekomen.”

 
Naam:  SusanWat:  Re-integratietrajectBij:  Maaike de RuigDuur:  12 maandenTraject:  werkfitGesproken:  6 juli 2022

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Ik was op zoek naar werk en had een WW-uitkering. Ik werkte eerder bij mediabureaus en vond dat supertof toen ik jonger was. Ik wilde merkstrateeg worden. Tot ik bij een ander bureau ging werken en na een halfjaar de twijfel toesloeg. Vooral het commerciële ging me tegenstaan. Ik wilde iets anders, maar wat? Een zoektocht begon: als redacteur, met het assisteren van passagiers op Schiphol en ik werkte in een wijnwinkel. Toen werd ik zwanger en kreeg mijn zoontje. Daarna merkte ik dat de cultuursector mij trok. Daaraan wilde ik echt mijn steentje bijdragen.”

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Ik heb een Werkfit traject gevolgd. Dat heeft mij goed geholpen. Ik leerde veel over mezelf, mijn sterke punten en mijn valkuilen. En hoe ik stap voor stap mijn doel kon realiseren door dichtbij mezelf te blijven. Dat opende mijn ogen. Ik kon mezelf eerder best goed presenteren, maar ik heb geleerd me minder te profileren vanuit de ‘ego-modus’ en meer vanuit mijn hart. Zo kon ik wel de juiste stappen zetten en iets vinden dat bij mij past. Ik kreeg ook hulp bij het vacatures zoeken en het solliciteren. Toen ik de vacature zag bij het Teylers Museum wist ik het: die baan moet ik hebben. Ik schreef zelf mijn motivatiebrief en mijn coach heeft er ook nog naar gekeken en een paar kleine verbeteringen geadviseerd. Ik kreeg goede begeleiding en advies. En als het even spannend werd, gaf Maaike mij het juiste duwtje in de rug. Ik mocht op gesprek komen en ben aangenomen!

"Ik heb volledig gevonden wat ik zocht en werk dat bij mij past. Mijn hart gaat sneller kloppen van dit werk."

Waar sta je nu?

Ik heb volledig gevonden wat ik zocht en werk dat bij mij past. Mijn hart gaat sneller kloppen van dit werk. Het is een hele fijne werkomgeving in het mooiste en oudste museum van Nederland in Haarlem. Gewoon op vijf minuten van mijn huis! Ik ben goed ingewerkt en als ik nog vragen heb, word ik intern ook goed geholpen. Als kassamedewerker heb ik veel contact met bezoekers en de beveiligers van ons museum. De werkdagen passen mij goed en ik houd genoeg tijd over voor mezelf, mijn zoontje en de andere dingen die ik belangrijk vind. Dit werk past perfect in mijn leven voor de komende jaren. Dit wil ik ook zeker voor langere tijd blijven doen. 

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Wat mooi dat je dit werk mag gaan doen. Ga ervoor! Maar wel stap voor stap. In het verleden wilde ik te snel en liep ik mezelf voorbij. Ik heb nu geleerd hoe ik deze dingen moet aanpakken. Daar ben ik dankbaar voor, want ik ben eerder ook al eens aan een re-integratietraject begonnen bij een ander bureau. Dat beviel toen niet. Daarom ben ik nu eerst op gesprek gegaan bij Enroute om te ervaren hoe het voelt. Dat voelde meteen goed! In het verleden kreeg ik allerlei dingen aangeboden van mindfulness en yoga, maar was dat wat ik nodig had? Bij Enroute kreeg ik direct het gevoel dat ze daar heel goed naar keken. En dat werkt! 

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2023 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart