Ik vroeg me af: Waar sta ik nu? Wat wil ik? Wat vind ik leuk?

Laure

Laure start enthousiast haar loopbaan in het basisonderwijs. Zij is bevlogen en wil iets betekenen voor de kinderen. Door allerlei omstandigheden op de scholen wordt het vinden van een fijne plek een slopende zoektocht. Laure gaat van school naar school en van klas naar klas. Als haar veerkracht na een paar jaar op blijkt, besluit Laure om ontslag te nemen. Ze besluit een periode in te lassen om bij te komen en te onderzoeken hoe ze verder wil.

 
Naam:  LaureWat:  Re-integratietrajectBij:  Maaike de RuigDuur:  12 maandenTraject:  werkfitGesproken:  5 aug 2022

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Toen ik bij Maaike aanklopte voor loopbaancoaching had ik net ontslag genomen na een pittige tijd. Ik werkte in het basisonderwijs, waar ik ooit begonnen was als onderwijsassistent. Toen dat naar meer smaakte ben ik de PABO gaan doen. Werken in het onderwijs spreekt mij enorm aan. Het ging me echter niet voor de wind. Als beginnende leerkracht moest ik mijn draai zien te vinden maar door de omstandigheden op de scholen ging ik van de ene naar de andere school en van de ene naar de andere klas. Op een bepaald moment merkte ik dat ik uitgeblust raakte. De balans tussen werk en privé was zoek en ik kon niet meer goed zien waardoor dat kwam. Ik besloot ontslag te nemen. Mijn werkgever bood me loopbaancoaching aan en via een collega had ik over Maaike gehoord.

"Stoppen met werken maakte heel wat in me los. Ik had veel geïnvesteerd maar het was niet gelukt. Ik vroeg me af: Waar sta ik nu? Wat wil ik? Wat vind ik leuk?"

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Bij Maaike kon ik mijn frustraties eruit gooien. Stoppen met werken maakte heel wat in me los. Ik had veel geïnvesteerd maar het was niet gelukt. Ik vroeg me af: Waar sta ik nu? Wat wil ik? Wat vind ik leuk? Het was heel frustrerend, vooral omdat ik ergens wel weet dat onderwijs mij goed past. Het allerliefst wilde ik als leerkracht blijven werken om iets te betekenen voor de kinderen. Maaike is met mij gaan onderzoeken wat ik belangrijk vond rondom werk. Ik wilde bijvoorbeeld genoeg thuis kunnen zijn zonder aan werk te denken, leuke collega’s, een goed team, voldoende inkomsten, op de fiets naar mijn werk. Inmiddels had ik door mijn eigen bruiloft ontdekt dat ik plannen leuk vond en zo ben ik op zoek gegaan naar een baan waarin plannen een rol speelt.

Waar sta je nu?

Ik heb een baan als planner met leuke collega’s en ik ontdek steeds meer over wat voor mij belangrijk is. Ook wordt het voor mij steeds duidelijker dat ik mijn modus van presteren en bewijzen wat meer mag loslaten.

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Alles hoeft niet in één keer perfect, je mag blijven ontdekken en onderzoeken.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart