Ik voelde me begrepen en daardoor kon ik steeds een stapje verder gaan

Amara

Amara’s jaarcontract loopt af tijdens ziekte. Van haar werkgever krijgt ze een re-integratietraject aangeboden bij Enroute. Als ze aan dit traject begint heeft ze weinig vertrouwen maar inmiddels kijkt ze positief terug op haar traject.

 
Naam:  AmaraWat:  Re-integratietrajectBij:  Maaike de RuigDuur:  7 maandenTraject:  Spoor 2Gesproken:  5 april 2023

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Ik had een jaarcontract in de zorg en werd na tien maanden ziek. Door erge klachten kon ik niet werken en dat duurde helaas zo lang dat mijn contract afliep tijdens mijn ziekte. Ik ging dus ziek uit dienst. Het was een hele frustrerende periode voor mij: ik was ziek, verloor mijn baan en voelde me niet begrepen. Via mijn werkgever werd ik verwezen naar Enroute voor een re-integratie spoor 2 traject.

"Probeer het! Soms kun je meer dan je denkt. Het geeft je energie om onder de mensen te zijn en naar buiten te gaan, ook al moet je er aan wennen."

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Ik kijk er heel positief op terug. Maaike is een hele aardige coach met een goed hart. Ik kon bij haar mezelf zijn, mijn verhaal vertellen, tips krijgen, verder gaan. Ik voelde me begrepen en daardoor kon ik steeds een stapje verder gaan. Ik begon me beter te voelen, ging meer sporten en wandelen en kreeg er weer zin in. Voor mijn lichamelijk klachten ging ik naar de fysiotherapeut. Het ging steeds beter met me.

Om te ontdekken wat ik aankon, ben ik begonnen met een werkervaringsplek. Daardoor kreeg ik steeds meer vertrouwen in mezelf en ik voelde me steeds fitter. Toen wilde ik weer solliciteren in de zorg.

Waar sta je nu?

Ik ben trots op waar ik sta. en momenteel werk ik als flexwerker met ouderen. Ik kan veel meer uren aan dan ik van te voren had gedacht. Ik sport en voel me gelukkig met mijn kinderen en met mijn werk. Hopelijk word ik niet meer ziek maar ik heb ook geleerd van mijn situatie. Alles is leerzaam. Het is mijn passie om in de zorg te blijven werken en me nog verder te ontwikkelen.

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Probeer het! Soms kun je meer dan je denkt. Het geeft je energie om onder de mensen te zijn en naar buiten te gaan, ook al moet je er aan wennen.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart