Ik voel me weer een gelukkig en rijk mens!

Corry van Wier

“Ondanks alle negatieve gevoelens die ik had heb ik doorgezet. Nina heeft me steeds aangemoedigd om in mezelf te blijven geloven.”

Als Corry door klachten niet meer kan werken als ziekenverzorgende, start haar zoektocht naar nieuw werk. Ondanks gevoelens van frustratie, boosheid en verdriet lukt het Corry om haar toekomst vorm te geven. De positieve aanpak van coach Nina helpt daarbij.

 
Naam:  Corry van WierWat:  Re-integratietrajectBij:  Nina BrinkmannDuur:  6 maandenTraject:  Spoor 2Gesproken:  5 oktober 2021

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Ik heb altijd met plezier als ziekenverzorgende gewerkt. Het was echt mijn passie, maar na jaren hard werken kreeg ik erge pijn in mijn schouders. Uiteindelijk kon ik patiënten niet meer aan het bed helpen en moest ik op zoek naar ander werk. Binnen het ziekenhuis waar ik in dienst was kon ik een poosje invallen als medisch secretaresse. Helaas kon ik daar niet blijven. Ik heb op van alles gesolliciteerd binnen het ziekenhuis maar dat liep allemaal op niets uit. Uiteindelijk moest ik werk gaan zoeken buiten het ziekenhuis. Dat vond ik allesbehalve leuk. Het frustreerde me enorm. Ik was boos, teleurgesteld en verdrietig.

Toen Nina belde om het tweede spoor te starten heb ik echt heel lelijk tegen haar gedaan. Ik zat er helemaal niet op te wachten. Nina belde daarom later nog eens terug. Toen hebben besloten dat het misschien beter was als we elkaar ontmoetten. We hebben afgesproken in Amsterdam en ik heb mijn excuses aangeboden voor mijn gedrag. Gelukkig snapte Nina het en zo startte mijn traject.

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Ik had er geen vertrouwen in dat ik nog werk zou vinden en zag mijn toekomst somber in. Bovendien zat ik vol met negatieve gevoelens. Nina bleef positief en vriendelijk. Ze heeft me steeds gestimuleerd en aangespoord om vol te houden en te blijven proberen. Dankzij Nina ging ik er langzaamaan ook weer in mezelf geloven en kwam ik uit het negatieve. We hebben gesprekken gehad over hoe ik het kon aanpakken. Ze las mijn sollicitatiebrieven en hielp me daar een persoonlijke touch aan toe te voegen. Hoewel het mij moeite kostte om me ervoor open te stellen ging ik zien dat Nina er was om me te helpen. Nu ben ik gestart met een opleiding tot medisch secretaresse. Ik zag er tegenop om na zoveel jaren weer in de boeken te duiken maar voor het eerste deel ben ik inmiddels met vlag en wimpel geslaagd. Ook heb ik momenteel een jaarcontract bij een medisch centrum in Amsterdam, met toekomstperspectief. Nina is echt een maatje geworden. Binnenkort gaan we lekker ergens een kopje koffie drinken.

“Ondanks alle negatieve gevoelens die ik had heb ik doorgezet. Nina heeft me steeds aangemoedigd om in mezelf te blijven geloven.”

Waar sta je nu?

Het is een hele onrustige tijd geweest voor mij en mijn gezin. Ondanks alle negatieve gevoelens die ik had heb ik doorgezet. Ik voel me weer een gelukkig en rijk mens en durf met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Die moeilijke tijd ligt achter mij.

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Zet door. Vind de kracht en het vertrouwen om in jezelf en in je mogelijkheden te geloven. Stel je open voor anderen die jou kunnen helpen.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart