Bel mij terug

Dankzij het traject ben ik drempels overgegaan

Annette

Annette raakt haar baan kwijt en komt van de regen in de drup. Ze gaat van ww-uitkering naar ziektewet en komt uiteindelijk in de WIA terecht. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt steeds groter en door haar aandoening is het voor Annette extreem moeilijk om deze afstand zelf te overbruggen. Als Annette bij Maaike terecht komt voor een werkfit traject voelt ze eerst nog weerstand. Dankzij begrip en de juiste ondersteuning lukt het haar toch om kleine te stappen te zetten. Momenteel werkt Annette met plezier als vrijwilliger voor een leuke organisatie in de buurt van haar woning.

 
Naam:  AnnetteWat:  Re-integratietrajectBij:  Maaike de RuigDuur:  9 maandenTraject:  UWV Werkfit / Naar WerkGesproken:  14-02-2022

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Ruim 7 jaar geleden raakte ik tijdens de zwangerschap van mijn zoontje mijn baan als apothekersassistent kwijt. In eerste instantie kreeg ik een ww uitkering maar toen mijn aandoening verergerde werd de ww uitkering een ziektewetuitkering en uiteindelijk kwam ik in de WIA terecht. Het waren zware jaren. Na een poosje werd mij een re-integratietraject aangeboden door UWV. Eerlijk gezegd zat ik daar niet zo op te wachten omdat ik door mijn aandoening weinig aankon. Ik kon uit drie bureaus kiezen en had de beste klik met Maaike. Het gesprek met Maaike was prettig en er waren een aantal herkenningspunten waardoor ik graag met haar verder wilde.

 

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Dankzij het traject ben ik drempels overgegaan. Op eigen kracht was me dat waarschijnlijk nog niet gelukt. Mijn aandoening houdt me meestal zo bezig dat ik de ruimte niet vind om zelf iets in gang te zetten. Door het traject lukte het om toch kleine stappen te zetten en zo heb ik kunnen ontdekken dat ik het leuk vind om met kinderen te werken. Maaike had begrip voor mijn situatie en heeft me gesteund. We hebben mijn CV een update gegeven en stilgestaan bij wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ze heeft me vervolgens geholpen contact te leggen met een organisatie bij mij in de buurt, waarnaar ik nieuwsgierig was. Ik liep er elke dag langs en dacht: ‘Als ik dan toch iets moet, dan is dit misschien wel iets voor mij.’ Door corona moest ik best lang wachten op een antwoord maar uiteindelijk kon ik op gesprek. Maaike is toen met mij meegegaan, wat voor mij heel prettig was. In augustus 2021 kon ik starten.

"Dankzij het traject ben ik drempels overgegaan. Op eigen kracht was me dat waarschijnlijk nog niet gelukt."

Waar sta je nu?

Ik werk hier nu als vrijwilliger en voor mij is dit de ideale plek voor dit moment. Het is een kleinschalige dagopvang voor jonge kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Dat ik het heel leuk vind om met kleintjes om te gaan heb ik hier ontdekt. Ik zag er erg tegenop om te beginnen omdat alles nieuw voor me was maar de organisatie is laagdrempelig en er wordt niet te veel van me verwacht. Ze houden hier rekening met wat ik wel en niet kan. Het werk is voor mij een leuke afleiding en het contact met collega’s verloopt goed terwijl ik daar erg tegenop zag.

 

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Ga het gewoon maar aan, zo’n traject. Kijk maar waar het schip strandt. Geef aan wat je aankunt en wie weet levert het je wel iets op.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart