Probeer je eigen keuzes te maken binnen de mogelijkheden die je hebt

Frans Klinkenberg

Frans werkt al jaren gepassioneerd als verpleegkundige. Eerst op de ambulance en later op de spoedeisende hulp. Als hij van de ene op de andere dag zelf te maken krijgt met een medische situatie, moet hij zich volledig ziekmelden. Frans gaat intensief revalideren maar blijft geloven in zijn herstel. Na anderhalf jaar kan hij weer veel, maar helaas niet genoeg om terug te keren als verpleegkundige. Dankzij zijn optimisme en veerkracht lukt het Frans om het verlies van zijn oude baan te accepteren. Met coach Jacqueline als zijn sparringpartner zoekt hij binnen zijn mogelijkheden naar nieuw werk en dat vindt hij. Inmiddels werkt hij met veel plezier als leerwerkplekcoach en nog altijd op de plek waar hij zich thuis voelt: de spoedeisende hulp.

 
Naam:  Frans KlinkenbergWat:  Re-integratietrajectBij:  Jacqueline DorhoutDuur:  9 maandenTraject:  Spoor 2Gesproken:  30 mei 2022

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Ik heb passie voor mijn vak als verpleegkundige. In de acute sector gebeurt er altijd iets. Ik houd ervan om mensen te begeleiden bij wat hen overkomen is. Rust en veiligheid bieden. Vertrouwen geven. Ze zitten vaak in een rare situatie. Doordat ik plotseling zelf geconfronteerd werd met een medische situatie, ging ik van goed getraind naar twee maanden intensief revalideren om mijn lichaam weer aan de praat te krijgen. Het was onduidelijk hoe ik zou herstellen maar ik bleef erin geloven. Na anderhalf jaar kon ik weer fietsen en autorijden en durfde ik weer te hopen op terugkeer in mijn vak.

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Jacqueline was een fijne sparringpartner. Ze hielp me zicht te houden op het doel dat ik nastreefde: re-integreren. Ik vond het fijn dat er iemand was van buiten mijn eigen cirkel, die van een afstand naar de situatie kon kijken. Er komt zoveel op je af als je re-integreert, dat het best lastig is om daarin te blijven bewegen. Je hebt dan een organisatie als Enroute nodig, die helderheid schept en houvast biedt. Als je niet kunt terugkeren in je eigen functie, dan is dat ook een weg van acceptatie. Het is een lastig proces dat tijd nodig heeft. Jacqueline hielp me te blijven kijken naar mijn mogelijkheden. Ze ondersteunde me bij het nadenken over de juiste stappen, stuurde bij en zorgde ervoor dat ik niet over mijn grenzen ging.

"Probeer je eigen keuzes te maken binnen de mogelijkheden die je hebt. Houd niet vast aan wat was."

Waar sta je nu?

Op een goed punt. Ik heb een volgende stap kunnen zetten en werk als leerwerkplekcoach op de spoedeisende hulp. Zo stel ik al mijn ervaring en vaardigheden ten dienste van de leerlingen. Ik vind het fijn dat ik nog steeds op de spoedeisend hulp werk en er is een duidelijke relatie met mijn vorige functie.

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Probeer je eigen keuzes te maken binnen de mogelijkheden die je hebt. Houd niet vast aan wat was. Iemand zei tegen me: Je moet in het nieuwe 100% zoeken. Dat vind ik een mooie zienswijze.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart