Re-integratie ZW Flex

Wij helpen uw ex-medewerker weer snel aan het werk met onze effectieve spoor 2 begeleiding.

 

Vrijblijvend gesprek

 

ZW ERD FLEX

Gratis offerte

Enroute ondersteunt werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de ziektewet met resultaat gerichte re-integratie spoor 2 trajecten.

ZW Flex re-integratie Ziektewet

Wanneer een werkgever eigenrisicodrager (ERD) is voor de Ziektewet, is hij naast de betaling van de Ziektewetuitkering ook verantwoordelijk voor de re-integratie van zijn ex-werknemers. Dit geldt bijvoorbeeld voor werknemers die met een tijdelijk contract ziek uit dienst gaan omdat hun contract niet wordt verlengd. In dit geval ontvangt de ex-werknemer geen salaris meer maar krijgt hij een Ziektewetuitkering van zijn ex-werkgever.

Wat betekent dit voor de werkgever?

Naast de betaling van de uitkering is de werkgever ook verantwoordelijk voor de re-integratie van ex-werknemers. Hiervoor gelden dezelfde verplichtingen als voor personeel met een vast contract die zich ziekmelden. De werkgever is in eerste instantie verplicht om binnen de eigen organisatie te zoeken naar passend werk en als dit niet voorhanden is om een re-integratie spoor 2 traject in te zetten. Dit betekent dat de werknemer begeleiding moet krijgen bij het vinden van passend werk buiten de organisatie. Deze verplichting komt voort uit de Wet Verbetering Poortwachter (WVP).

Let op! Als er geen passend werk is, moet dit zorgvuldig worden onderbouwd in het verplichte re-integratiedossier. Dit kunt u het best laten opstellen door een arbeidsdeskundige.

Waarom ZW Flex re-integratie uitbesteden?

Officieel mag een werkgever zelf het re-integratietraject uitvoeren, maar het luistert nauw om de regels precies te volgen. Daarom is het verstandig om de begeleiding uit te besteden aan een specialist. Want een 2e spoor traject vereist deskundige begeleiding met een sterke focus op het vinden van passend nieuw werk voor de werknemer. Verkeerde uitvoering kan ook leiden tot hoogoplopende kosten door het missen van kansen of een loonsanctie vanuit het UWV. Spoor 2 uitbesteden aan een re-integratiebureau voorkomt stress, houdt de kosten binnen de perken en vergroot de kans op een succesvolle herplaatsing.

Waarom Enroute?

Bij Enroute hebben we meer dan 25 jaar ervaring met re-integratie. Wij doen er alles aan om een werknemer daadwerkelijk aan een nieuwe baan te helpen en hebben op dit gebied al vele succesvolle trajecten verzorgd. Als ervaren re-integratiebureau bewandelen wij de juiste wegen en zorgen we voor een traject dat voldoet aan alle eisen. Bij ZW Flex re-integratie op het 2e spoor ligt onze focus op het bieden van de juiste begeleiding naar een passende baan voor een werknemer bij een andere organisatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Binnen 24 uur ontvangt u een offerte



Gratis offerte

Enroute Academy

Bovenop onze actieve benadering met veelvuldig persoonlijk contact tussen uw werknemer en de loopbaancoach, bieden wij een online loopbaanplatform: Enroute Academy. Hier vindt uw werknemer onze vacaturezoekmachine en diverse trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en arbeidsmarktbenadering. De modules van deze trainingen kan uw werknemer zelfstandig doorlopen. Ook geven wij diverse groepstrainingen die naast de individuele begeleiding worden aangeboden.

Ons netwerk

Enroute heeft sterke wortels in de regio en een lang trackrecord van hoogwaardige re-integratietrajecten. Ons zicht op de arbeidsmarkt is daardoor zeer goed, zowel landelijk als regionaal en lokaal. Wij werken binnen alle sectoren: profit, non-profit, zakelijke dienstverlening, industrie, overheid en uitvoeringsorganisaties, provincies, kleine tot grote gemeenten, veiligheidsregio’s, zorg en onderwijs etc. Alle werknemers zijn welkom, van alle leeftijden en alle opleidingsniveaus.

Laagdrempelig contact

Wij vinden het belangrijk dat de drempel naar contact zo laag mogelijk is. Voor live afspraken kunnen werknemers terecht op onze eigen locaties in Haarlem, Amsterdam, Alkmaar en op onze flex-locaties in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Als dat wenselijk is, bezoeken we de werknemer op een locatie van de opdrachtgever of thuis. Ook gesprekken op afstand (telefoon of online) zijn mogelijk.

Meer over onze aanpak lees u bij onze werkwijze

Klanttevredenheid

Enroute krijgt jaarlijks een ruime 8 van werknemers en opdrachtgevers (werkgevers). Uit het terugkerende tevredenheidsonderzoek blijkt dat onze trajecten als zeer positief worden ervaren. Werknemers voelen zich in staat gesteld om zelf verantwoordelijkheid te nemen, zelfredzaam te worden en vanuit dat fundament keuzes te maken voor hun toekomst. Dit geeft resultaten die doorwerken op verschillende terreinen, zowel in werk als privé.

Lees alles over onze aanpak bij re-integratie en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Veel gestelde vragen van werkgevers over ERD ZW flex

Heeft u een vraag? Bekijk hieronder de antwoorden op onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat betekent eigenrisicodragerschap?

Eigenrisicodragerschap betekent dat u er als werkgever voor kiest om verantwoordelijk te blijven voor (ex-)werknemers waar u de loondoorbetalingsplicht bij ziekte niet (meer) voor heeft.

Voor welke uitkeringen kan u eigenrisicodrager worden?

U kunt eigen risico dragen voor de WGA (onderdeel van de WIA) of voor de Ziektewet. Bent u een werkgever in de sector Overheid en Onderwijs? Dan bent u verplicht eigenrisicodrager voor de WW (Werkloosheidswet).

Wat betekent ZW ERD FLEX?

Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Dan betaalt u een lagere gedifferentieerde ziektewet premie (zonder het deel ZW-flex). Als een werknemer dan ziek wordt (en ziek uit dienst gaat) dan betaalt niet UWV maar u (als ex-werkgever) de Ziektewet-uitkering. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van de zieke (ex-) werknemer.

Voor wie bent u (ZW) eigenrisicodrager?

U bent eigenrisicodrager Ziektewet voor:

  1. Voor werknemers zonder ‘gewone’ arbeidsovereenkomst, zoals thuiswerkers en stagiairs.
  2. Voor werknemers die bij u hebben gewerkt (en verzekerd waren) en daarna binnen 4 weken nadat ze uit dienst gingen ziek werden.
  3. Voor werknemers met een (tijdelijke) arbeidsovereenkomst die bij u in dienst waren en van wie het dienstverband eindigt tijdens ziekte.
Hoe ziet mijn re-integratie verplichting eruit als ERD ZW?

De eigenrisicodrager Ziektewet is op dezelfde wijze als ieder andere werkgever verantwoordelijk voor re-integratie van zijn (ex-)werknemer in het eerste en het tweede spoor. Na het einde van het dienstverband zet hij de re-integratie voort alsof de werknemer nog bij hem in dienst is. Dit brengt met zich mee dat hij de mogelijkheden in Spoor 1 moet blijven onderzoeken en zo mogelijk tot herplaatsing moet overgaan.

Blijf ik als eigenrisicodrager ZW verantwoordelijk voor de interne re-integratie?

De primaire focus ligt op het terugkeren in het werk waarin de (ex-)werknemer is uitgevallen. Daar moeten alle activiteiten op gericht zijn. Dit is een continu proces. Dat betekent dat ook de ex-werkgever voortdurend moet blijven onderzoeken of het mogelijk is dat de (ex-)werknemer in zijn (oude) eigen werk kan terugkeren. De werkgever en werknemer dienen alle hervattingsmogelijkheden binnen de eigen organisatie te blijven onderzoeken gedurende de gehele wachttijd (104 weken). 

 

Meer weten over re-integratie 2e spoor?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of onze aanpak voor een succesvol re-integratie spoor 2 traject? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wilt u advies over re-integratie ZW Flex?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart