Vrijblijvend gesprek aanvragen

Aan de slag met
loopbaanadvies

Stress & Burn-out coaching Amsterdam

 

Stress- en burn-out coaching Amsterdam

Heb je belangstelling voor stress- en burn-out coaching in de regio Amsterdam? Maak dan eens kennis met Enroute. Ons bureau in Amsterdam helpt bij het verminderen van stressklachten en herstel van burn-outklachten. Of juist bij het voorkomen dat je opgebrand raakt. De stress- en burn-out coaching van Enroute is bedoeld voor mensen die op een gezonde, gebalanceerde manier (weer) het beste uit zichzelf willen halen.

Spanningsklachten: signaal dat er iets moet veranderen

Met spanningsklachten ben je zeker geen ‘probleemgeval’. Je lichaam vertoont een heel normale reactie die optreedt bij gezonde mensen met een ongezonde taakdruk. Vaak is dat ook in combinatie met manier van denken (piekeren) die stress verhogend is. Feitelijk zijn stress en burn-out klachten het signaal dat je uit je comfortzone bent. Vaak is de balans tussen je taken en wat je kunt dragen verstoord. Of er is iets in je leven dat niet goed past bij wie je bent of wat jij belangrijk vindt. Het is in ieder geval een teken dat er iets moet veranderen. Wij helpen je om dat te onderzoeken en bij het oplossen.

Stress- en burn-out coaching in Amsterdam

Wie stress- of burn-out klachten heeft, hoeft niet meteen langdurig uit te vallen. Hoe vermoeid het ook kan voelen en hoe ‘uitzichtloos’ het soms kan lijken, onze ervaring is dat mensen vaak al vrij snel weer met plezier aan de slag kunnen (volledig of gedeeltelijk). Het is belangrijk om dan wel op een verantwoorde manier aan het werk te gaan. Dat draagt vaak bij aan je herstel, maar het vereist een zorgvuldige aanpak. De stress- en burn-out coaching van Enroute kan gericht zijn op verschillende doelen, denk bijvoorbeeld aan:

 1. Verzuim voorkomen of verkorten
 2. Stress signalen leren herkennen
 3. Leren reguleren van spanning(en)
 4. Stressbronnen leren aanpakken
 5. Inzicht krijgen in persoonlijke stressoorzaken
 6. Vaardigheden verbeteren (timemanagement, bewaken van grenzen, leren delegeren, perfectionisme verminderen, relativeren, anders omgaan met conflicten)
 7. ‘Afkicken’ van werkverslaving
 8. Voorkomen van terugval

Hoeveel gesprekken voor deze coaching?

Als full service bureau voor onder andere loopbaancoaching en re-integratie in Amsterdam, zijn wij onder andere gespecialiseerd in stress- en burn-out coaching. De aanpak van onze coaches is altijd gericht op persoonlijk maatwerk, want iedereen is anders. Hoeveel gesprekken voor de coaching nodig zijn, is daarom afhankelijk van de ernst van klachten, verandermogelijkheden en specifieke leervragen.


Wie betaalt de stress- en burn-out coaching?

Als stress en klachten gerelateerd zijn aan het werk, is het voor de hand liggend dat de werkgever de coaching (volledig of gedeeltelijk) betaalt. De coaching is ook waardevol voor een werkgever. Vaak zijn werknemers met onze begeleiding sneller hersteld en daarna weerbaarder. Dat helpt ook terugval voorkomen. De coaching kan bovendien helpen om te voorkomen dat binnen de organisatie het zogeheten ‘domino-effect’ optreedt: door uitval en de daardoor zwaardere belasting van andere medewerkers. Extra aandacht voor welzijn en gezondheid kan bovendien bijdragen aan prestaties van medewerkers, hun betrokkenheid bij de organisatie en het imago van het bedrijf of de organisatie. Ook voor werkgevers heeft de stress- en burn-out coaching dus duidelijke voordelen.

Meer weten over stress of burn-out coaching bij Enroute?

Wil je meer weten over de hulp die Enroute Amsterdam kan bieden bij stress of burn-out klachten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Relevante andere diensten in Amsterdam

 1. Outplacementbureau Amsterdam
 2. Re-integratiebureau Amsterdam
 3. Loopbaancoach Amsterdam
 4. Studiekeuze advies Amsterdam

Stress en burn-out klachten zijn een signaal van lichaam en geest dat je uit de comfortzone bent. De balans tussen taken en wat je kunt dragen, is dan vaak verstoord of iets in je leven past niet bij wie je bent of wat je belangrijk vindt. Het is een teken dat er iets moet veranderen. Maar hoe?

Lees ook mijn blog: Gebrandmerkt

Claire Recourt, Coach & trainer

Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2021 Enroute BV
Verzuimadvies
Re-integratie
Outplacement
Loopbaanadvies
Duurzame inzetbaarheid
Over Enroute
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo