Casemanager Interim

Heeft u een casemanager verzuim nodig? Enroute biedt u casemanagers op interim basis aan als u tijdelijk op zoekt bent naar meer capaciteit of specifieke deskundigheid.

Vrijblijvend gesprek

 

Regie op verzuim

Bij ziekteverzuim komt er heel wat op u af. De verplichtingen van de Wet verbetering poortwachter, de WIA, Ziektewet en de Wet verlenging loondoorbetalingsverplichting bij ziekte (Wulbz) brengen heel wat regelwerk met zich mee. Door onbekendheid over wetgeving en financiƫle gevolgen blijven veel mogelijkheden vaak onbenut. Met onze casemanager haalt u die kennis en ervaring in huis die voorkomt dat mogelijkheden, valkuilen en kansen over het hoofd worden gezien.

Wat doet een casemanager verzuim?

In het proces van ziekmelding tot aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsuitkering worden een aantal stappen vanaf de ziekmelding tot 2 jaar arbeidsongeschiktheid doorlopen. De casemanager verzuim speelt een coördinerende rol in deze stappen om het dossier ‘poortwachterproof’ te krijgen en de verzuimende werknemer de juiste begeleiding te bieden. Daarnaast kan de casemanager ondersteunen bij het casemanagement van de WIA (WGA) en/of Ziektewet (ZW).

WIA casemanagement 

Voor de WIA eigenrisicodrager is de WGA-instroom een zeer grote kostenpost, een post die maar liefst 10 jaar aanhoudt na de WGA-instroom. Deze (ex) medewerkers met een WGA-uitkering vragen dan ook om extra aandacht. De casemanager WIA richt op het beheersen van deze bestaande WGA uitkeringen door actieve WIA casemanagement.

Ziektewet casemanagement

De ziektewet eigenrisicodrager is verantwoordelijk voor een actieve begeleiding van een arbeidsongeschikte werknemers die ziek uit dienst gaan. De casemanager ziektewet zorgt voor een adequate begeleiding en schadelastbeheersing.

Casemanager

Als u tijdelijk op zoek bent naar extra capaciteit maar ook voor specifieke deskundigheid krijgt u bij Enroute de juiste ondersteuning. Onze casemanagers onderscheiden zich door een zeer betrokken en persoonlijke aanpak. Zij zijn in staat om juist die (complexe) dossiers op te pakken waar uw Arbodienst, casemanager of personeelsafdeling in vastloopt.

Taken van de casemanager:

  1. Coördineren en bewaken van verzuimdossiers
  2. Opzetten en actualiseren van het verzuimbeleid
  3. Beperken van schadelast door verzuim
  4. Vergroten van de inzetbaarheid van werknemers
  5. Verkleinen van risico’s op loonsancties vanuit het UWV
  6. Het voeren van bezwaarprocedures (verweer bij UWV beslissingen)
  7. Uitvoering casemanagement ziektewet (ex-medewerkers)
  8. Uitvoering casemanagement WIA (ex-medewerkers)
  9. Het aanvragen van herkeuringen bij het UWV
  10. Re-integratiebegeleiding van ex-medewerkers (ZW en/of WGA)

Benieuwd wat wij voor
uw organisatie kunnen betekenen?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2022 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart