Claire Recourt

In een steeds complexer wordende arbeidsmarkt is de grootste uitdaging binnen je loopbaan jezelf te blijven, je te blijven ontwikkelen en je kwaliteiten op de juiste manier in te zetten. We lopen allemaal wel een keer vast om verschillende redenen. Door samen terug te gaan naar de basis en weer helder te krijgen wie je bent, wat je kan en wat je wil, groeit het inzicht en ben je weer beter in staat je eigen koers te bepalen. Daar krijg ik energie van!

16 juli 2019

Sterk in je Werk - ervaringen van deelnemers (deel 1)

De Sterk in je Werk coaches van Enroute zien prachtige resultaten bij de deelnemers van Sterk in je Werk. Deze succesverhalen delen ze op hun blog:

"Het is geweldig dat deelnemers kosteloos gebruik kunnen maken van Sterk in je Werk en daar écht mee verder komen. Wij zijn enthousiast over het project en helpen de deelnemers met veel plezier. Door hun succesverhalen te delen op onze website dragen we bij aan de bekendheid van Sterk in je Werk en helpen we hopelijk nieuwe kandidaten over de drempel"

Blog 1: werk in zorg & welzijn

De succesverhalen van Marieke en Carolien - Sterk in je Werk

Sterk in je werk is bedoeld voor wie de stap naar zorg & welzijn overweegt en voor wie al in zorg & welzijn werkt en nadenkt over de volgende stap. Wij zijn erg enthousiast over het project en helpen de deelnemers met veel plezier. Lees hieronder de succesverhalen van Marieke en Carolien, die met ondersteuning van onze coaches een leuke nieuwe uitdaging vonden:

Marieke gaat weer met plezier naar haar werk

Als Marieke op een avond de Sterk in je werk cadeaubon toegestopt krijgt door haar oma, met de woorden: ‘In gesprek gaan kun je altijd, misschien geven ze je nieuwe inzichten.’ Meldt ze zich direct aan.

"Ik twijfelde al lang en wist niet wat ik moest met mijn loopbaan. Sterk in je Werk heeft mij echt geholpen. Coach Sandra hielp me mijn horizon te verbreden. Daardoor ben ik in gesprek gegaan met mijn werkgever en zo kwam in aanmerking voor een HBO-opleiding tot verpleegkundige. Maar ik bleef twijfelen. Van Sandra kreeg ik toen de optie om een talententest te doen. Dankzij de test verdwenen al mijn twijfels en voelde ik me een stuk zekerder. Ik ben opnieuw naar mijn leidinggevende gestapt om aan te geven dat ik de opleiding wilde doen.

Door Sterk in je Werk heb ik meer inzicht en zelfvertrouwen. Ik kan verder met mijn loopbaan, heb weer genoeg uitdagingen en vooral: plezier in mijn werk. Daar ben ik enorm dankbaar voor! Momenteel ben ik druk bezig om ingewerkt te raken als wijkverpleegkundige en binnenkort start ik met de hbo-opleiding."

De oudjes zwaaien Carolien elke dag uit

Carolien werkt met veel plezier in de horeca, maar soms fantaseert ze erover om ambulancebroeder te worden. Hoe zou dat zijn? Zou ik dat kunnen? Als een uitzendbureau haar afwijst voor de zorg, omdat zij volgens een test niet goed genoeg kan rekenen, laat zij het er niet bij zitten en zoekt contact met Sterk in je Werk.

"Uit de talententest van Sterk in je Werk blijkt juist dat ik qua persoonlijkheid heel goed in de zorg pas. En eigenlijk dacht ik dat zelf stiekem ook altijd wel. Een diploma als verzorgende heb ik alleen niet en dat diploma is nodig als ik op een ambulance wil werken. Van coach Jacqueline kreeg ik de tip om een dagje mee te lopen in de zorg. Ik regelde een stage maar voelde me niet meteen op mijn plek en keek dus nog even verder. Op een afdeling met ouderen had ik het wél direct naar mijn zin en je gelooft het nooit, maar ik kon meteen aan de slag! Nu ben ik gestart met de opleiding voor helpende en over een paar maanden begin ik aan de opleiding voor verzorgende-IG. De ouderen met wie ik werk zwaaien me elke dag uit. Ik heb het enorm naar mijn zin, met dank aan Sterk in je Werk."

Aanmelden

Ben je ook benieuwd naar Sterk in je Werk? Het traject van 3 gesprekken is volledig gratis. Aanmelden kan via www.sterkinjewerk.nl.


Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2022 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart