Claire Recourt

In een steeds complexer wordende arbeidsmarkt is de grootste uitdaging binnen je loopbaan jezelf te blijven, je te blijven ontwikkelen en je kwaliteiten op de juiste manier in te zetten. We lopen allemaal wel een keer vast om verschillende redenen. Door samen terug te gaan naar de basis en weer helder te krijgen wie je bent, wat je kan en wat je wil, groeit het inzicht en ben je weer beter in staat je eigen koers te bepalen. Daar krijg ik energie van!

10 december 2018

Is het al tijd voor uw loopbaan APK?

Is het alweer tijd voor loopbaanadvies? Of wordt het zelfs een loopbaan APK? Dit instrument is hard bezig aan een opmars en wordt op steeds meer plaatsen aangedragen als nieuwe tool voor loopbaanadvies en duurzame inzetbaarheid. Medewerkers van verzekeraar Achmea (als eerste werkgever) krijgen de loopbaan APK sinds augustus ook al actief aangeboden.

De loopbaan APK geeft werknemers en organisaties een handvat om te werken aan duurzame inzetbaarheid. Medewerkers krijgen hierbij duidelijkheid over hun arbeidsmarktpositie, plus adviezen om hun kansen te verbeteren. Eerder dit jaar pleitte toenmalig minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) al voor de loopbaan APK. Vier brancheorganisaties actief in het hart van de arbeidsmarkt (ABU, Cedris, NRTO en OVAL) lanceerden dit najaar een vergelijkbaar idee: de Periodieke Arbeidsmarktscan (PAS) als motor achter de nieuwe leercultuur.

Waarom de loopbaan APK?

De een noemt het ‘loopbaan APK’, de ander PAS of APL (Algemene Periodieke Loopbaankeuring). Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Waarschijnlijk noemen we het straks allemaal: loopbaan APK. Die geeft meer inzicht in uw kansen op de arbeidsmarkt, zodat u hier doelgericht aan kunt werken. Met aandacht voor bijvoorbeeld de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk, de vacatures per branche, kansrijke (alternatieve) beroepen en bijvoorbeeld de kans dat een beroep ‘gerobotiseerd’ wordt. Waardoor overigens ook weer nieuwe banen (en kansen) ontstaan.

APK aanjager voor loopbaanadvies

De loopbaan APK lijkt een belangrijke aanjager te worden voor loopbaanadvies en loopbaanontwikkeling. Met deze tool kunnen medewerkers zelf gemakkelijker de regie en verantwoordelijkheid voor hun loopbaan nemen. Dat vergroot aanzienlijk hun kansen op de arbeidsmarkt en de duurzaamheid van hun inzet. Het is natuurlijk mooi als de overheid en werkgevers dit stimuleren. Maar ook nu kun je hier als werknemer of werkzoekende al volop aan werken!

Persoonlijke coach voor uw loopbaanadvies

De loopbaancoaches van Enroute helpen werknemers – ook zonder loopbaan APK – om bewust en doelgericht om te gaan met hun loopbaan. Met loopbaancoaching krijgt u beter zicht op uw talenten, mogelijkheden en ontwikkelpunten. Zo kunt u dus gericht blijven werken aan uw loopbaan in de bestaande of in een nieuwe werkomgeving. Enroute heeft drie verschillende pakketten voor loopbaanadvies beschikbaar, uiteenlopend van 3, 7 of 10 gesprekken met een ervaren loopbaancoach. De keuze voor een pakket is afhankelijk van uw doel en mogelijkheden.

Onze loopbaancoach biedt altijd ondersteuning met persoonlijke en reflectieve gesprekken. Uw eigen specifieke situatie en doelen staan daarbij centraal. Het blijft immers mensenwerk en dat is bij ons altijd maatwerk. Bij de loopbaancoaching worden ook opdrachten, oefeningen en tests gemaakt om uw zelfinzicht te vergroten.

Meer weten voor uw eigen loopbaanbegeleiding?

Wilt u meer weten over de loopbaan APK, andere hulpmiddelen voor loopbaanbegeleiding of onze loopbaancoaching? Neem dan contact met mij op!

Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2021 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart