Vrijblijvend gesprek aanvragen

Aan de slag met
loopbaanadvies

Stress & Burn-out coaching Haarlem

 

Stress- en burn-out coaching Haarlem

Ben je op zoek naar stress- en burn-out coaching in de regio Haarlem? Dan ben je bij Enroute aan het juiste adres! Ons bureau in Haarlem helpt bij de vermindering van stressklachten en bij herstel van burn-outklachten of juist bij het voorkomen van een burn-out. Onze stress- en burn-out coaching is bedoeld voor mensen die op een gezonde en gebalanceerde manier het beste uit zichzelf willen halen.

Spanningsklachten: signaal dat er iets moet veranderen

Heb je spanningsklachten? Dan ben je geen ‘probleemgeval’, maar vertoon je een heel normale reactie die optreedt bij gezonde mensen met een ongezonde taakdruk. Vaak ook gecombineerd met een stress verhogende manier van denken (ook wel: piekeren). Stress en burn-out klachten zijn eigenlijk het signaal dat je uit de comfortzone bent. Vaak is dan de balans tussen je taken en wat je kunt dragen verstoord. Of iets in je leven past niet goed bij wie jij bent of wat je belangrijk vindt. Het is in ieder geval een teken dat er iets moet veranderen. Wij helpen bij het onderzoeken van de oorzaken en het duurzaam oplossen.

Stress- en burn-out coaching in Haarlem

Met stress- of burn-out klachten hoef je niet meteen langdurig uit te vallen. Hoe vermoeid en ‘uitzichtloos’ het soms ook kan voelen, onze ervaring is dat mensen vaak al vrij snel weer (geheel of gedeeltelijk) en met plezier aan de slag kunnen. Het is vooral belangrijk om dan weer verantwoord aan de slag te gaan. Dat draagt vaak bij aan herstel, maar dit vereist wel een zorgvuldige aanpak. Onze stress- en burn-out coaching kan gericht zijn op verschillende doelen, bijvoorbeeld:

 1. Signalen van stress leren herkennen
 2. Voorkomen/verkorten van verzuim
 3. Spanning leren reguleren
 4. Inzicht krijgen in persoonlijke stressoorzaken
 5. Bronnen van stress leren aanpakken
 6. Vaardigheden optimaliseren (grenzen bewaken, timemanagement, relativeren, delegeren, perfectionisme verminderen, anders omgaan met conflicten, ‘afkicken’ van werkverslaving)
 7. Terugval voorkomen

De coaching van Enroute

Als full service bureau in Haarlem voor onder andere loopbaancoaching en re-integratie, zijn wij gespecialiseerd in stress- en burn-out coaching. Onze aanpak is altijd gericht op persoonlijk maatwerk, want iedereen is immers anders. Het aantal gesprekken dat voor een coachingstraject nodig is, is daarom afhankelijk van de ernst van je klachten, specifieke leervragen en bijvoorbeeld de verandermogelijkheden.

Wie betaalt de coaching?

Als de stress gerelateerd is aan het werk, ligt het voor de hand dat de werkgever de coaching geheel of gedeeltelijk betaalt. De coaching is ook waardevol voor werkgevers. Vaak zijn medewerkers met onze begeleiding sneller hersteld en weerbaarder, ook tegen terugval. Onze coaching kan bovendien helpen voorkomen dat binnen een organisatie een ‘domino-effect’ ontstaat door uitval en daardoor zwaardere belasting van collega’s. Meer aandacht voor gezondheid en welzijn kan bovendien sterk bijdragen aan prestaties, betrokkenheid bij de organisatie en het imago van de organisatie. Ook voor een werkgever heeft stress- en burn-out coaching dus grote voordelen.

Meer weten over stress of burn-out coaching?

Wil je meer weten over de hulp van Enroute Haarlem bij stress of burn-out klachten? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Relevante andere diensten in Haarlem

 1. Outplacement Haarlem
 2. Re-integratie Haarlem
 3. Loopbaancoach Haarlem
 4. Studiekeuze advies Haarlem

Stress en burn-out klachten zijn een signaal van lichaam en geest dat je uit de comfortzone bent. De balans tussen taken en wat je kunt dragen, is dan vaak verstoord of iets in je leven past niet bij wie je bent of wat je belangrijk vindt. Het is een teken dat er iets moet veranderen. Maar hoe?

Lees ook mijn blog: Gebrandmerkt

Claire Recourt, Coach & trainer

Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2021 Enroute BV
Verzuimadvies
Re-integratie
Outplacement
Loopbaanadvies
Duurzame inzetbaarheid
Over Enroute
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo