Cora Komduur

Cora is re-integratiecoach en casemanager bij Enroute en specialist in verzuim & re-integratie vraagstukken. Wil je meer weten over Cora? Neem contact met haar op. 

Werknemer Outplacement
Outplacementontslagloopbaan
1 februari 2022

Outplacementtraject bij ontslag

Een outplacementtraject aanvragen bij (dreigend) ontslag is misschien niet het eerste waaraan je denkt. Zie je op tegen werk zoeken? Of lijkt het je lastig om de tips in de praktijk te brengen? In dit blog ga in op outplacement en hoe dit jouw kansen op een succesvolle banenjacht vergroot.

Outplacement aanvragen met je transitievergoeding

Als je op ziet tegen werk zoeken of het lukt je niet alleen dan kan de inzet van een outplacementtraject een verstandige keuze zijn. In een outplacementtraject word je begeleid door een professional die kennis heeft van de arbeidsmarkt en die weet wat er nodig is. Een outplacement coach voorkomt dat je de banenjacht voor je uit blijft schuiven en helpt je het hoofd koel te houden in deze onzekere fase. Alle stappen die nodig zijn om jouw banenjacht tot een succes te maken, worden door de coach begeleid. Door het traject komt meestal een interessant en zelfs leuk persoonlijk groeiproces op gang.

Je kunt outplacement financieren met je transitievergoeding. Dit is een vergoeding die bedoeld is om de stap van werk naar werk te versoepelen. Vrijwel iedereen heeft recht op deze vergoeding. Als je twijfelt of je recht hebt op een transitievergoeding, lees dan dit blog 'wat is een transitievergoeding'. Ik kan me voorstellen dat je niet meteen denkt aan outplacement als je het bedrag ook goed kunt gebruiken voor iets anders. Toch raad ik je aan om een goede afweging te maken. Een outplacement traject betaalt zich namelijk altijd terug en is de investering meestal meer dan waard.

Meer weten over onze aanpak?

023 529 94 53

Geopend tussen 09:00 - 17:00

Afspraak maken

Tot slot wil ik antwoord geven op een paar praktische vragen, die vaak over outplacement worden gesteld:

1. Hoe kan ik outplacement aanvragen?

Outplacement aanvragen is heel gemakkelijk. Je zoekt via internet een aanbieder in de buurt en neemt contact op. Het is goed om verschillende aanbieders te vergelijken en op basis daarvan te bepalen welke het beste bij je past. Ook wij bieden outplacementtrajecten aan dus als je wilt kun je nu meteen contact met ons opnemen of een gratis kennismakingsgesprek inplannen.

2. Hoe gaat outplacement in zijn werk?

Elk bureau heeft zijn eigen aanpak. Vrijwel altijd krijg je een persoonlijke coach toegewezen die jou ondersteunt en begeleidt. De meeste coaches zullen je helpen bij het omgaan met baanverlies en het versterken van je zelfvertrouwen. Ook helpt de coach je antwoord te geven op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Soms maakt een beroepskeuzetest of andere test onderdeel uit van het traject. Verder zal de coach je uiteraard begeleiden bij het vinden van vacatures, netwerken en solliciteren.

3. Wanneer starten met outplacement?

Het beste kun je zo snel mogelijk starten. Een baan vinden duurt in de meeste gevallen een paar maanden of zelfs langer als je een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Hoe sneller je actief start met outplacement, hoe beter.

Hiermee ben ik aan het eind gekomen van deze twee blogs over ontslag. Ik wens je een plezierige banenjacht toe. Wil je outplacement aanvragen? Of wil je er meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op.

Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2022 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart