Vrijblijvend gesprek aanvragen

Contact

Meer weten? 020 303 39 38 - Onze professionals staan iedere werkdag voor u klaar!

Studiekeuze advies Amsterdam

Het maken van een studiekeuze – nog voor of tijdens je werkende bestaan – is een belangrijk moment. Want dit heeft veel invloed op de rest van je loopbaan. Want past een studie en het latere werk bij jou? Dat is vooraf vaak een lastige vraag. Om goed te leren kiezen, geeft ons loopbaanbureau in Amsterdam aan jongeren en (jonge) professionals studiekeuze advies. Jij staat daarbij centraal: wie jij bent, wat jij wilt en wat jij kunt. Dat is heel waardevol om te weten voor het kiezen van een studie en voor de rest van je leven.

Goede studie kiezen maakt groot verschil

Scholieren moeten al op jonge leeftijd hun studiekeuze bepalen. Terwijl je op die leeftijd zelf eigenlijk vaak nog zoekt naar wie je bent en wat je wilt worden. Hoe kun je dan de juiste studiekeuze maken? Goed kiezen is wel belangrijk want dit kan veel tijd, geld en zorgen schelen. Kies je een studie die past bij je persoonlijkheid en interesses, dan heb je volgens uiteenlopende onderzoeken meer kans op het succesvol afronden van de studie, met meer plezier, hogere cijfers, grotere tevredenheid en meer succes in je latere carrière. Dat maakt dus een groot verschil.

Bij ons loopbaanadviesbureau in Amsterdam (en elders in de Randstad) merken we dagelijks hoe nuttig het is als je een goede studiekeuze leert maken. Veel volwassenen hebben moeite om werk te vinden dat goed bij hen past en bij waar ze goed in zijn. Na studieadvies of een loopbaantraject zeggen ze dan vaak: ‘had ik dat maar gedaan toen ik 17 was’.

Studiekeuze advies bij Enroute Amsterdam

Ons bureau voor loopbaanadvies helpt scholieren en (jonge) professionals in de regio Amsterdam bij het maken van de juiste studiekeuze. Want een opleiding moet passen bij je persoonlijkheid, interesses, capaciteiten, waarden en behoeften. Maakt dat het kiezen ingewikkeld of spannend? Welnee! Een traject voor studiekeuze begint bij altijd met een vrijblijvende intake (voor scholieren vaak samen met een of beide ouders). Daarna helpt een professionele en ervaren coach om een persoonlijke profiel op te stellen rond belangrijke vragen. Denk bijvoorbeeld aan: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Samen kijk je waar je energie van krijgt, enthousiast van wordt, waar je goed in bent en in welke omgeving jij je het beste voelt.

Kies zelf met ons studieadvies

Daarna kijken we samen welke opleidingen het best bij jou passen, ook op de langere termijn. Waar wil je werken? In wat voor soort omgeving en hoe zijn straks jouw kansen op de arbeidsmarkt? Al die zaken komen aan bod. Ook maak je een beroepentest, die we naast alle uitkomsten leggen en bespreken. Enroute geeft advies en toont jou de mogelijkheden, maar je maakt zelf je uiteindelijke studiekeuze.

Hoelang duurt een studiekeuzetraject?

Een studiekeuzetraject bij ons loopbaanbureau duurt vaak twee of drie sessies (van één uur), verspreid over enkele maanden. Daarbij krijgen deelnemers ook toegang tot de online Keuzegids. In de Keuzegids staan alle opleidingen per vakgebied vermeld op jouw opleidingsniveau. Dit is de enige echt onafhankelijke consumentengids voor het vergelijken en beoordelen van opleidingen.


Je kunt voor studieadvies kiezen uit 2 pakketten:

Quick Scan

Oriënterend gesprek
2 sessies
Geen beroepskeuzetest
Afrondend gesprek
Kosten: € 495,-

Meer informatie

Quick scan studiekeuze

Dit korte traject is handig als je al ongeveer weet wat je wilt studeren, maar nog twijfelt tussen een of meerdere studies of bijvoorbeeld studiesteden. Of je overweegt misschien een tussenjaar, maar dat wil je wel nuttig en relevant invullen. Of misschien weet je juist heel goed wat je wilt studeren, maar moet je een opdracht of motivatiebrief maken? Samen met een persoonlijke coach onderzoek je jouw drijfveren, motivatie en belangrijke vragen. Zo krijg je inzicht in jezelf, je drijfveren en je leert beter kiezen en je studiekeuze onderbouwen.

Dit traject is vooral gericht op:

  • Twijfelaars die willen sparren met een eigen loopbaancoach.
  • Jongeren die al weten wat ze willen, maar een goed onderbouwde motivatie willen schrijven.
Traject aanvragen
Meest gekozen

Meer informatie

Keuzetraject

Oriënterend gesprek
3 sessies
Beroepskeuzetest
Overzicht van studies in keuzegids
Afrondend gesprek
Kosten: € 995,-

Meer informatie

Volledig traject voor studiekeuze

Dit complete pakket is bedoeld voor mensen die nog (haast) niet weten wat ze willen studeren. Ze vinden alles leuk of juist helemaal niets. Samen met een ervaren loopbaancoach ga je doelgericht ontdekken welke studie het best aansluit bij wie je bent, wat je wilt, waar je goed in bent en wat je motiveert. Zo krijg je inzicht in jezelf, welke studies er zijn en hoe je kansen op de arbeidsmarkt zijn. Je leert daarbij zelf goed kiezen.

Dit traject is vooral gericht op:

  • Mensen die nog totaal niet weten welke studie ze moeten kiezen.
Traject aanvragen

Numerus fixus? Begin dan op tijd!

Sommige hbo- en wo-opleidingen hebben een maximum aantal plaatsen voor nieuwe studenten. Dan kunnen ze een numerus fixus instellen. De uiterlijke aanmelddatum is dan meestal half januari. Het is dan belangrijk om daarvoor al goed na te denken over redenen waarom je deze studie wilt doen. Zeker als aanvullende eisen gesteld worden, zoals het schrijven van een motivatiebrief of uitvoeren van bepaalde opdrachten. Ook bestaat de kans dat je niet meteen kunt beginnen met de studie van jouw keuze. Dan kan Enroute helpen met een alternatief: misschien een andere opleiding of bijvoorbeeld het nuttig en relevant invullen van een tussenjaar.

Meer weten over onze hulp bij studiekeuze?  

Wil je meer weten over de hulp van onze loopbaancoach bij het kiezen van de juiste studie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Relevante andere diensten in Amsterdam

  1. Outplacementbureau Amsterdam
  2. Re-integratiebureau Amsterdam
  3. Loopbaancoach Amsterdam
  4. Stress en Burn-out coaching Amsterdam

Op zoek naar studiekeuze advies dat bij u past?
Kies een van onze pakketten

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2021 Enroute BV
Verzuimadvies
Re-integratie
Outplacement
Loopbaanadvies
Duurzame inzetbaarheid
Over Enroute
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo