Onze werkwijze bij re-integratie

Re-integratie is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten en interesses. Om een re-integratietraject te laten aansluiten op de persoonlijke kenmerken van de cliënt, is maatwerk dan ook een vereiste. Maar hoewel geen traject hetzelfde is, gelden er wel bepaalde standaard principes en een standaard fasering. Onderstaand geven wij u een indruk van onze werkwijze bij een re-integratie spoor 2 traject.

Intake

Elk traject begint met een kennismakingsgesprek tussen de kandidaat en de toegewezen vaste re-integratiecoach van Enroute. In dit gesprek kan de kandidaat wensen en mogelijkheden toelichten. Ook zal de coach de kandidaat informeren over het verloop en het doel van het re-integratietraject.  De bevindingen uit het gesprek worden op hoofdlijnen schriftelijk gedeeld met de opdrachtgever, rekening houdend met de privacy voorschriften. Naar aanleiding van de intake wordt bepaald welke activiteiten en instrumenten zullen worden ingezet en wordt het re-integratieplan opgesteld.

Zelfonderzoek

In de beginfase van het traject wordt stilgestaan bij de kwaliteiten en mogelijkheden van de kandidaat. Tijdens persoonlijke gesprekken en gerichte opdrachten leert de kandidaat diens eigen krachten, drijfveren en mogelijkheden beter kennen. Daarnaast komt in deze fase de beroepenoriëntatie aan bod. Het doel van de beroepenoriëntatie is om tot een zoekprofiel te komen dat past bij de mogelijkheden van de kandidaat en de vraag van de arbeidsmarkt.

Verandering

Verandering
Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat is de geschiktste weg naar je doel?

Wie ben ik?

Wie ben ik?
Inzicht in wie je bent, hoe je over jezelf denkt en hoe anderen over je denken.

Wat kan ik?

Wat kan ik?
Je gaat op zoek naar wat je goed kunt en waar jouw grenzen liggen.

Wat wil ik?

Wat wil ik?
Hoe ziet de ‘juiste werkplek’ eruit?

Beroepenoriëntatie

Beroepenoriëntatie
Je krijgt ondersteuning bij het maken van een realistische (passende) beroepskeuze.

Solliciteren

Na het zelfonderzoek wordt de kandidaat goed voorbereid op het effectief benaderen van werkgevers. De coach verstrekt informatie over manieren om de arbeidsmarkt te benaderen, het opstellen van een hedendaags CV, het schrijven van een krachtige motivatiebrief en het voeren van sollicitatie- en netwerkgesprekken. De coach begeleidt de kandidaat actief en helpt zo nodig met het opstellen en schrijven van CV en basisbrief. Met een passend zoekprofiel en een realistisch beeld van de arbeidsmarkt kan de kandidaat op banenjacht.

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae
Je CV is je visitekaartje. Je leert een representatieve CV schrijven.

Solliciteren

Solliciteren
Solliciteren is een vaardigheid wat aan te leren is. Je wordt wegwijs gemaakt in alle elementen die bij het solliciteren een rol spelen.

Sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek
Een belangrijk gesprek waar veel van afhangt. Een gedegen voorbereiding vergroot je kans. Je wordt intensief getraind in de verschillende sollicitatiegesprekken.

Banenjacht

Als de kandidaat klaar is om actief de arbeidsmarkt te benaderen begint de banenjacht. De kandidaat kan daarbij gebruik maken van Jobdigger. Jobdigger is onze slimme vacatureszoekmachine, die alle gepubliceerde vacatures van werkgevers en banensites verzamelt. Dit scheelt veel tijd en energie die nu gestopt kan worden in het echte solliciteren. De coach kijkt mee en helpt met het beoordelen van vacatures. Ook zal de coach verborgen vacatures aandragen en werkgevers benaderen (jobhunting) die passen bij het zoekprofiel.

Jobdigger

Jobdigger
Jobdigger is onze tool om vacatures aan kandidaten te koppelen.

Online media

Online media
Online media worden al jaren gebruikt in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Netwerken

Netwerken
Netwerken zijn van groot belang in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Nazorg

Het re-integratietraject wordt formeel beëindigd na de afgesproken termijn of wanneer de kandidaat een nieuwe baan heeft. De coach houdt nog wel contact met de kandidaat om de voortgang van de re-integratie te waarborgen. Dit contact is vooral telefonisch en/of per e-mail.

Wanneer de kandidaat begeleiding nodig heeft bij het inwerken in een nieuwe functie, het aanleren van benodigde vaardigheden, het wennen aan een nieuwe werkomgeving of het leren omgaan met beperkingen in een werksituatie, kan jobcoaching overwogen worden. Dit is een voorziening van het UWV. Lees meer over jobcoaching door Enroute op de desbetreffende pagina.

Waarom een re-integratie traject bij Enroute?

Als u kiest voor een re-integratietraject bij re-integratiebureau Enroute dan kiest u voor re-integratie met een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en ondersteuning van onze eigen deskundige adviseurs (arbeidsdeskundigen, jobhunters en gediplomeerde loopbaancoaches). Voor een succesvol re-integratietraject zijn vooral snelheid, duidelijkheid, daadkracht, maatwerk en persoonlijke aandacht cruciaal. Dat kunnen wij bieden met onze kennis en jarenlange ervaring.

  • Wij begeleiden een cliënt persoonlijk, individueel en op maat
  • Ook cliënten met een fysieke of psychische problematiek
  • Iedere cliënt krijgt ondersteuning tijdens de beroepenoriëntatie
  • Een cliënt leert assertief en effectief netwerken en solliciteren
  • Wij hebben een uitgebreid netwerk in uiteenlopende sectoren
  • Wij zorgen voor duurzame plaatsing door actieve jobhunting in diverse beroepsrichtingen
  • Wij leveren effectieve nazorg
Meer weten? Ik bel je graag terug! Nina is onze re-integratiecoach & casemanager
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart