Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 ofwel op zoek naar een passende duurzame baan bij een nieuwe werkgever met deskundige ondersteuning van een ervaren re-integratiepartner

 

Vrijblijvend gesprek

 

Externe re-integratie

Gratis offerte

Re-integreren kan op verschillende manieren. Want ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, interesses en kenmerken. Enroute laat de re-integratie daarop aansluiten met persoonlijk maatwerk. Daarom is geen traject bij ons hetzelfde.

Re-integratie 2e spoor traject

Als een werkgever geen passend werk kan bieden voor re-integratie, is de werkgever verplicht om een 2e spoor traject in te zetten. Hij laat de werknemer dan intensief ondersteunen bij het vinden van passend werk bij een nieuwe werkgever. Deze verplichting uit de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) wordt meestal uitbesteed aan een re-integratiebureau, gespecialiseerd in begeleiden en bemiddelen voor re-integratie voor spoor 2 (zoals Enroute).

Let op!
Het oordeel dat er geen passend werk is bij de werkgever, moet zorgvuldig onderbouwd worden. Hier ligt ook een taak voor de arbeidsdeskundige.

Waarom een spoor 2 traject bij Enroute?

Enroute is al sinds 1996 actief op het gebied van re-integratie. Daardoor hebben wij veel kennis en ervaring in huis om samen te zorgen voor een succesvol re-integratietraject. Onze aanpak kenmerkt zich door een persoonlijke benadering. Zo bieden wij alle voordelen van een compact bureau (snel, flexibel, betrokken), maar wel met een hoge deskundigheid en sterke focus op daadkracht en resultaat.

Enroute academy

Naast een actieve benadering met veelvuldig persoonlijk contact tussen werknemer en loopbaancoach, hebben wij een online loopbaanplatform, de Enroute Academy. Hier vindt de werknemer onze vacaturezoekmachine en diverse trainingen en modules gericht op persoonlijke ontwikkeling en arbeidsmarktbenadering, die hij zelfstandig kan doorlopen. Daarnaast kan de werknemer deelnemen aan diverse groepstrainingen.

Lokale arbeidsmarkt en netwerk

Enroute heeft regionale en lokale wortels en een bewezen trackrecord in kwalitatief hoogwaardige re-integratie trajecten. Ons netwerk geeft ons goed zicht op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt: landelijk, regionaal en lokaal. Wij werken voor zowel de profit als de non-profitsector, voor de zakelijke dienstverlening, industrie, overheid (uitvoeringsorganisaties), provincies, (kleine tot grote) gemeenten, veiligheidsregio’s, zorg en onderwijs. Alle werknemers zijn bij ons welkom van laag tot hoog opgeleid en van jong tot oud. Onze werkwijze is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Binnen 24 uur ontvangt u een offerteGratis offerte

Laagdrempelig contact

Een belangrijk aspect van onze maatwerkfilosofie is dat de drempel voor een werknemer om gebruik te maken van onze dienstverlening zo laag mogelijk is. Voor fysieke afspraken kunnen werknemers terecht op onze eigen locaties of op onze flex-locaties in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Indien gewenst bezoeken we de werknemer op locatie van de opdrachtgever of thuis.

Motivatie en klanttevredenheid

Werknemers kijken tevreden terug op onze re-integratietrajecten omdat ze in staat zijn gesteld zelf verantwoordelijkheid te nemen, zelfredzaam te worden en vanuit dat fundament keuzes te maken voor hun toekomst. Deze grip op het eigen leven motiveert werknemers en levert voordelen op die ze terugzien in zowel werk als privé. Juist dit sturen op samenwerking en zelfredzaamheid in onze werkwijze borgt tevredenheid van werknemer én opdrachtgever. Dit zien wij terug in de tevredenheidsonderzoeken en ervaringen van werknemers, die jaarlijks op ruim een 8 wordt beoordeeld.

Meer over onze aanpak lees u bij onze werkwijze. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op.

Lees alles over onze aanpak bij re-integratie en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Re-integratie 2e spoor en WVP

De Wet Verbetering Poortwachter (WVP) is in 2002 ingevoerd en moet de samenwerking en communicatie tussen werkgever en werknemer bevorderen. Zij moeten zich samen inspannen om te zorgen dat een zieke werknemer weer passend werk gaat doen. Dit betekent dat de werkgever werk aanbiedt dat een werknemer met zijn ziekte, opleiding en ervaring kan uitoefenen. De werknemer moet dat passende werk uitvoeren en de (redelijke) voorschriften van re-integratie volgen. Een re-integratiebureau kan de werkgever en werknemer helpen om de re-integratie succesvol te laten verlopen.

Re-integratie spoor 1 of spoor 2?

Met hulp van een re-integratiebureau kan een werknemer begeleid worden naar (duurzaam) passend werk (intern of extern). Maar langs welke route? Bij re-integratie via spoor 1 gaat iemand weer werken bij de huidige werkgever, eventueel in een nieuwe of aangepaste functie. Als daar geen passend werk beschikbaar is, kan via spoor 2 passend werk bij een andere werkgever worden gezocht.

Meer weten over re-integratie 2e spoor?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of onze aanpak voor een succesvol re-integratie spoor 2 traject? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dit zeggen onze klanten:

Het is mij gelukt om terug te keren in mijn werk als docent! Ik ben superblij en dankbaar. Een ding weet ik zeker: zonder haar was het mij niet gelukt. Bedankt, Nina!

Pauline

Tijdens mijn verzuim kwam ik in Spoor 2 terecht bij Enroute. Voor mij was het een goed en zeer leerzaam traject. Vooral de begeleiding door mijn coach heb ik als zeer prettig ervaren. Zij heeft een luisterend oor, geeft veel en goede tips die je voor de toekomst ook goed kan gebruiken.

Fatima

Tijdens mijn verzuim kwam ik in Spoor 2 terecht bij Enroute. Voor mij was het een goed en zeer leerzaam traject. Vooral de begeleiding door mijn coach heb ik als zeer prettig ervaren. Zij heeft een luisterend oor, geeft veel en goede tips die je voor de toekomst ook goed kan gebruiken.

Fatima

Tijdens mijn verzuim heb ik een spoor 2 traject gevolgd bij Enroute. Ik heb veel van mijn coach geleerd en heb goede tips gekregen. Ik voelde mij erg veilig. Ze is deskundig en heeft mij geweldig geholpen. Heel erg bedankt! 

Damayra

Tijdens mijn verzuim heb ik een spoor 2 traject gevolgd bij Enroute. Ik heb veel van mijn coach geleerd en heb goede tips gekregen. Ik voelde mij erg veilig. Ze is deskundig en heeft mij geweldig geholpen. Heel erg bedankt! 

Damayra

Bijzonder goed begeleid met veel goede tips en advies gekregen. Mijn coach doet haar werk met veel passie. Zeer fijn in haar manier van luisteren naar je wensen, meedenken, meezoeken naar vacatures. Zeer bijzonder lief en respectvol persoon. Enorm veel dank!

Senqul
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2022 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart