Re-integratie 2e spoor

Is het niet mogelijk om een werknemer te laten terugkeren binnen uw eigen bedrijf? Dan zoekt u samen een ander bedrijf met passend werk.

Dit wordt het tweede spoor (spoor 2) genoemd. Met de inzet van een re-integratie spoor 2 traject wordt uw werknemer dus begeleid naar passend werk bij een nieuwe werkgever.
 

Vrijblijvend gesprek

 

Passend werk bij een nieuwe werkgever

Re-integreren kan op verschillende manieren. Want ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, interesses en kenmerken. Enroute laat de re-integratie daarop aansluiten met persoonlijk maatwerk. Daarom is geen traject bij ons hetzelfde.

Re-integratie 2e spoor traject

Als re-integratiebureau ondersteunt Enroute werkgevers en werknemers ook bij re-integratietrajecten op het zogenoemde 're-integratie 2e spoor'. Deze route van re-integratie start als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en er binnen de organisatie van de werkgever geen passend werk beschikbaar is. Dan zoeken we samen naar een passende functie bij een nieuwe werkgever.

Intensieve en persoonlijke ondersteuning bij extern passend werk

Als een werkgever geen passend werk kan bieden voor re-integratie, is de werkgever verplicht om een 2e spoor traject in te zetten. Hij laat de werknemer dan intensief ondersteunen bij het vinden van passend werk bij een nieuwe werkgever. Deze verplichting uit de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) wordt meestal uitbesteed aan een re-integratiebureau, gespecialiseerd in begeleiden en bemiddelen voor re-integratie voor spoor 2 (zoals Enroute).

Let op!
Het oordeel dat er geen passend werk is bij de werkgever, moet zorgvuldig onderbouwd worden. Hier ligt ook een taak voor de arbeidsdeskundige.

Waarom een spoor 2 traject bij Enroute?

Als u kiest voor een re-integratietraject 2e spoor bij Enroute dan kiest u voor:

 • Een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en ondersteuning van deskundige adviseurs (arbeidsdeskundigen, loopbaancoaches, jobhunters).
 • Voor een succesvol traject zijn snelheid, daadkracht, duidelijkheid, maatwerk en persoonlijke aandacht cruciaal.
 • Kennis en jarenlange ervaring.

 

Meer over onze aanpak vindt u hieronder (bij werkwijze). Wilt u meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees alles over onze aanpak bij re-integratie en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Re-integratie 2e spoor en WVP

De Wet Verbetering Poortwachter (WVP) is in 2002 ingevoerd en moet de samenwerking en communicatie tussen werkgever en werknemer bevorderen. Zij moeten zich samen inspannen om te zorgen dat een zieke werknemer weer passend werk gaat doen. Dit betekent dat de werkgever werk aanbiedt dat een werknemer met zijn ziekte, opleiding en ervaring kan uitoefenen. De werknemer moet dat passende werk uitvoeren en de (redelijke) voorschriften van re-integratie volgen. Een re-integratiebureau kan de werkgever en werknemer helpen om de re-integratie succesvol te laten verlopen.

Re-integratie spoor 1 of spoor 2?

Met hulp van een re-integratiebureau kan een werknemer begeleid worden naar (duurzaam) passend werk (intern of extern). Maar langs welke route? Bij re-integratie via spoor 1 gaat iemand weer werken bij de huidige werkgever, eventueel in een nieuwe of aangepaste functie. Als daar geen passend werk beschikbaar is, kan via spoor 2 passend werk bij een andere werkgever worden gezocht.

Meer weten over re-integratie 2e spoor?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of onze aanpak voor een succesvol re-integratie spoor 2 traject? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze werkwijze bij re-integratie

Re-integratie is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten en interesses. Om een re-integratietraject te laten aansluiten op de persoonlijke kenmerken van de cliënt, is maatwerk dan ook een vereiste. Maar hoewel geen traject hetzelfde is, gelden er wel bepaalde standaard principes en een standaard fasering. Onderstaand geven wij u een indruk van onze werkwijze bij een re-integratie spoor 2 traject.

1. Intake

Wij voeren een verkennend gesprek met de cliënt om wensen en mogelijkheden goed op een rij te zetten. Dit is tevens de kennismaking met de persoonlijke coach die het hele traject het vaste aanspreekpunt blijft. De bevindingen worden voor de opdrachtgever in een rapportage gezet. Onze begeleiding blijft maatwerk. Na het intakegesprek zal worden aangegeven welke activiteiten en instrumenten concreet worden ingezet.

Modules
 • Verandering

  Verandering
  Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat is de geschiktste weg naar je doel?

 • Wie ben ik?

  Wie ben ik?
  Inzicht in wie je bent, hoe je over jezelf denkt en hoe anderen over je denken.

 • Wat kan ik?

  Wat kan ik?
  Je gaat op zoek naar wat je goed kunt en waar jouw grenzen liggen.

 • Wat wil ik?

  Wat wil ik?
  Hoe ziet de ‘juiste werkplek’ eruit?

 • BeroepenoriĆ«ntatie

  Beroepenoriëntatie
  Je krijgt ondersteuning bij het maken van een realistische (passende) beroepskeuze.

2. Zelfonderzoek

In deze fase wordt een cliënt (meer) bewust gemaakt van de eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden. De cliënt leert initiatief nemen en omgaan met weerstand en veranderingen. Tijdens persoonlijke (coach)gesprekken en gerichte opdrachten leert hij/zij de eigen krachten, drijfveren en mogelijkheden kennen en grenzen stellen.

Daarnaast staat de beroepenoriëntatie centraal. De beroepenoriëntatie heeft tot doel om de werknemer een realistisch en arbeidsmarktrelevante beroepsrichting te laten formuleren, passend bij zijn of haar kwaliteiten, vaardigheden, valkuilen, opleidingen en beperkingen. Aan het eind van deze fase heeft de cliënt zich een reëel beeld gevormd van de beroepsrichting waarin deze wil werken en de cliënt weet of de beroepskeuze haalbaar en realistisch is.

Modules
 • Curriculum Vitae

  Curriculum Vitae
  Je CV is je visitekaartje. Je leert een representatieve CV schrijven.

 • Solliciteren

  Solliciteren
  Solliciteren is een vaardigheid wat aan te leren is. Je wordt wegwijs gemaakt in alle elementen die bij het solliciteren een rol spelen.

 • Sollicitatiegesprek

  Sollicitatiegesprek
  Een belangrijk gesprek waar veel van afhangt. Een gedegen voorbereiding vergroot je kans. Je wordt intensief getraind in de verschillende sollicitatiegesprekken.

3. Solliciteren

Tijdens deze fase staat het zelfstandig solliciteren en benaderen van werkgevers centraal. De cliënt krijgt informatie over de arbeidsmarkt, opstellen van een CV, schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Met een goed beeld van het persoonsprofiel en voldoende oriëntatie van de arbeidsmarkt gaat de cliënt actief potentiële werkgevers benaderen. Sturing hierbij is essentieel en wordt gegeven door de vaste trajectbegeleider. Ook leert de cliënt effectief netwerken en gebruik te maken van sociale media.

Modules
 • Jobdigger

  Jobdigger
  Jobdigger is onze tool om vacatures aan kandidaten te koppelen.

 • Online media

  Online media
  Online media worden al jaren gebruikt in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

 • Netwerken

  Netwerken
  Netwerken zijn van groot belang in de zoektocht naar een nieuwe baan.

4. Banenjacht

Voor de banenjacht maakt de cliënt kennis met onze vacaturezoekmachine (Jobdigger). Dit handige hulpmiddel verzamelt alle gepubliceerde vacatures van diverse werkgevers en banensites. Dit scheelt tijd die nu besteed kan worden aan kwalitatief solliciteren. Onze trajectbegeleider helpt met het beoordelen van vacatures, jobhunting, vinden van zogeheten ‘verborgen vacatures’ (veel vacatures worden vervuld zonder openbare publicatie) en het benaderen van werkgevers die passen bij het zoekprofiel.

5. Nazorg

Het re-integratietraject wordt formeel beëindigd, maar de persoonlijke trajectbegeleider blijft contact onderhouden met de cliënt om de voortgang en continuïteit te waarborgen. Dit contact is vooral telefonisch of per e-mail.

Wanneer de nazorg gericht is op het inwerken in een nieuwe functie, het aanleren van benodigde vaardigheden, het wennen aan een nieuwe werkomgeving en/of het leren omgaan met beperkingen in een werksituatie, kan het verstandig zijn om een beroep te doen op de voorziening van het UWV (jobcoaching).

  Dit zeggen onze klanten:

  Tijdens mijn verzuim kwam ik in Spoor 2 terecht bij Enroute. Voor mij was het een goed en zeer leerzaam traject. Vooral de begeleiding door mijn coach heb ik als zeer prettig ervaren. Zij heeft een luisterend oor, geeft veel en goede tips die je voor de toekomst ook goed kan gebruiken.

  Fatima

  Tijdens mijn verzuim heb ik een spoor 2 traject gevolgd bij Enroute. Ik heb veel van mijn coach geleerd en heb goede tips gekregen. Ik voelde mij erg veilig. Ze is deskundig en heeft mij geweldig geholpen. Heel erg bedankt! 

  Damayra

  Tijdens mijn verzuim heb ik een spoor 2 traject gevolgd bij Enroute. Ik heb veel van mijn coach geleerd en heb goede tips gekregen. Ik voelde mij erg veilig. Ze is deskundig en heeft mij geweldig geholpen. Heel erg bedankt! 

  Damayra

  Bijzonder goed begeleid met veel goede tips en advies gekregen. Mijn coach doet haar werk met veel passie. Zeer fijn in haar manier van luisteren naar je wensen, meedenken, meezoeken naar vacatures. Zeer bijzonder lief en respectvol persoon. Enorm veel dank!

  Senqul

  Bijzonder goed begeleid met veel goede tips en advies gekregen. Mijn coach doet haar werk met veel passie. Zeer fijn in haar manier van luisteren naar je wensen, meedenken, meezoeken naar vacatures. Zeer bijzonder lief en respectvol persoon. Enorm veel dank!

  Senqul

  Goed begeleid in een duidelijk en verhelderend traject. Erg goed op weg geholpen d.m.v. gerichte coaching en loopbaanadvies. De sfeer was open, vertrouwd en professioneel. Door de ondersteuning ben ik met passie weer mijn hart gaan volgen en ben ik overgestapt naar een nieuwe baan in de zorg. Ik kan Enroute dus zeker aanbevelen. Bedankt voor de prettige en professionele begeleiding!

  Leander

  Op zoek naar een spoor 2 specialist?

  Vraag en offerte aan.

  Bel me terug Gratis offerte

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  © 2022 Enroute B.V.
  Website door VNK media en Daan Schaart