Vrijblijvend gesprek aanvragen

Contact

Meer weten? 023 5299 453 - Onze professionals staan iedere werkdag voor u klaar!

Verzuimadvies

Waar mensen werken, kan ziekteverzuim voorkomen. Dat is vervelend voor zowel de werknemer als de werkgever. De meeste werknemers die zich ziek melden, zullen binnen twee weken hun werkzaamheden weer hervatten. Maar het kan voorkomen dat een werknemer langer uit de roulatie is. Bij langdurig verzuim start een ingewikkeld, langdurig en bovenal kostbaar traject. Werkgever en werknemer moeten in dat geval beiden werken aan een effectieve verzuimbegeleiding.

Casemanagement

Het verzuimadvies (ofwel casemanagement) richt zich op de 12-jaarsverantwoordelijkheid van werkgevers bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Onze inzet is gericht op het besparen en het voorkomen van vaak onnodige en onbekende kosten rondom verzuim op onderstaande werkgeversrisico's. 

Risico’s bij ziekte en arbeidsongeschiktheid:

 1. Loondoorbetaling bij ziekte (eerste 2 jaar)
 2. Doorbelasting ziektewetuitkering (eerste 2 jaar)
 3. Doorbelasting arbeidsongeschiktheidsuitkering (resterende 10 jaar)

Vraagstukken bij verzuim

Binnen de werkgeversverantwoordelijkheid van (maximaal) 12 jaar richt het verzuimadvies van Enroute zich op onderstaande activiteiten. Het maakt daarbij niet uit of een werkgever eigenrisicodrager (ZW en/of WGA) is of niet. De vraagstukken zijn in veel gevallen vergelijkbaar.


Casemanagement

 1. Beheersen en coördineren van verzuimdossiers
 2. Beperken en voorkomen van schadelast door verzuim (ZW/WGA instroom)
 3. Beperken van de bestaande ZW/WGA schadelast (actieve schadelastbeheersing)
 4. Re-integratiebegeleiding van (ex-) medewerkers bij een snelle terugkeer naar werk

Procesimplementatie

 1. Het bestaande verzuimbeleid analyseren en waar nodig herschrijven
 2. Werkprocessen analyseren en waar nodig herschrijven
 3. Advisering over preventiemaatregelen rondom belasting en belastbaarheid
 4. Verzuimregistratie verbeteren en een ZW en/of WGA-administratie aanleggen
 5. Implementeren en uitvoeren van ZW en/of WGA eigenrisicodragerschap


Kennis en advies

 1. Basis verzuimtraining
 2. Leidinggeven & verzuim
 3. Verzuimgesprekken
 4. Verzuimtraining op maat
 5. Inspiratiesessies

Lees alles over onze aanpak bij 'verzuim' en
download onze gratis infographic!

Download de gratis infographic

Deskundig

Enroute biedt alle voordelen van een compact bureau (korte lijnen, persoonlijk en proactief) met hoge deskundigheid en veel ervaring (sinds 1996). Wij werken altijd met grote betrokkenheid, daadkracht en veel aandacht voor maatwerk, persoonlijk contact en individuele behoeften. Of het nu gaat om een complex verzuimdossier of een verzuimtraining op maat. Enroute is uw verzuimadviseur. Zo maken wij het verschil!

Casemanagement

De casemanagers van Enroute zijn specialisten in het vak. Zij zijn deskundig op het terrein van arbeid, organisatie en sociale verzekeringswetten. Onze casemanagers kunnen haarscherp een snelle inventarisatie maken in relatie tussen klacht en werk, kortom het benoemen van knelpunten en kansen. 

Lees meer

Casemanagement WIA

Het WIA casemanagement is gericht op zowel de naleving van de geldende wet- en regelgeving als de risico-en schadelastbeheersing voor alle partijen (werkgever, werknemer en verzekeraar). Het casemanagement richt zich op het voorkomen of beperken van WIA instroom én op het beheersen van de bestaande WGA uitkeringen.

Lees meer

Casemanager interim

Heeft u een casemanager nodig? Enroute biedt u casemanagers op interim basis aan als u tijdelijk op zoekt bent naar meer capaciteit of specifieke deskundigheid. Wij zijn in staat om juist die (complexe) dossiers op te pakken waar anderen in vastlopen.

Lees meer

Verzuimtraining

Bij ziekteverzuim komt er heel wat op u af. Wat mag wel en wat mag niet? Welke stappen kent de Wet verbetering poortwachter? Hoe ga ik effectief de verzuimgesprekken aan met werknemers? Tijdens onze verzuimtrainingen staan we uitgebreid stil bij deze en andere vragen, zodat u verzuim effectief leert beheersen en beperken.

Lees meer

Besparen op loonkosten 

Wij zien regelmatig dat werkgevers te veel premie afdragen of subsidiemogelijkheden niet of onvolledig benutten. Enroute biedt u als werkgever de mogelijkheid om te onderzoeken of u alle (subsidie) regelingen optimaal heeft benut en niet te veel premie heeft afgedragen aan de fiscus. Dit onderzoek voeren wij uit op basis van no cure no pay.

Lees meer

Afspraak maken?

Bent u benieuwd naar onze aanpak?
Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend advies gesprek.

Neem contact op!

Meer weten over onze aanpak?
Neem contact met ons op.

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2021 Enroute BV
Verzuimadvies
Re-integratie
Outplacement
Loopbaanadvies
Duurzame inzetbaarheid
Over Enroute
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo